Faizsiz kredide yaş sınırı değişti! 300 bin liraya kadar yüzde 100 indirim için hemen başvurun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Faizsiz kredide yaş sınırı değişti! 300 bin liraya kadar yüzde 100 indirim için hemen başvurun

Ekonomi Haberleri

Faizsiz kredi imkanında son dakika gelişmesi yaşandı, yaş sınırı değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, kredide 30 olan yaş sınırı 35'e yükseltildi. Girişimciye 300 bin lira, üreticiye ise 200 bin lira faizsiz kredi imkânı sunuluyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan genç girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasına ilişkin karar Resmî Gazete'de yayımlandı. Buna göre, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitiren ve başvuru tarihinde 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini sunmaları durumunda 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

KREDİ HESAP SAYISI 3'Ü GEÇEMEYECEK

Kredi kullandırılacak esnaf ve sanatkarlara geriye dönük bir yılda en fazla üç defa faiz indirimli kredi imkânı sağlanacak ve toplamda geri ödemesi devam eden faiz indirimli kredi hesap sayısı üçü geçemeyecek. Daha önce bu sayı iki ile sınırlandırılmış ve sıfır faizli krediden faydalanacak olanların yaş sınırı 30 olarak belirlenmişti. Yaş sınırının 35’e yükseltilmesi ile daha fazla genç girişimcinin bu imkândan faydalanmasının önü açılmış oldu.

Resmî Gazete'deki bir diğer karara göre de geleneksel bitkisel üretim yapanlara yönelik yatırım ve işletme kredi limitleri artırıldı. Karar ile üreticilere 200 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullandırılması öngörülüyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...