TOBB verileri yayımladı: Haziran'da kurulan şirket sayısı 10 binin altına düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TOBB verileri yayımladı: Haziran'da kurulan şirket sayısı 10 binin altına düştü

Ekonomi Haberleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Haziran kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, kurulan şirket sayısı 10 binin altına düştü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) haziran ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. TOBB verilerine göre Türkiye'de kurulan şirket sayısı, haziranda bir önceki aya göre yüzde 6,1 azalarak 10 binin altına indi. Kapanan şirket sayısı da yüzde 7 düşüş gösterdi.

BİR YILDA YÜZDE 30 AZALDI

Haziranda kurulan şirket sayısı mayısa kıyasla yüzde 6,1 azalarak 10 bin 40'tan 9 bin 429'a düştü. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 7 gerileyerek 1867 oldu. Mayısta 2 bin 7 şirket kapanmıştı. Haziranda kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,6, kapanan şirket sayısı da yüzde 29,3 azalış gösterdi. 

ŞİRKET KURULMAYAN TEK İL

Haziran'da kurulan 9 bin 656 şirket ve kooperatiflerin yüzde 87'sini limitet şirketler, yüzde 10,6'sını anonim şirketler, yüzde 2,4'ünü ise kooperatifler oluşturdu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 37,9'u İstanbul, yüzde 10,5'i Ankara, yüzde 5,7'si İzmir'de kuruldu. Haziranda Bayburt'ta şirket kuruluşu gerçekleşmedi.

EN ÇOK İRANLILAR ORTAK ŞİRKET KURDU

Geçen ay kurulan 950 yabancı ortak sermayeli şirketin 51'i İran, 43'ü Rusya ortaklı oldu. İşbaşı yapan yabancı ortak sermayeli şirketlerin 103'ü anonim, 847'si limitet şirket statüsünde faaliyet gösteriyor. Bu yıl kurulan şirketlerin 902'si belirli bir mala tahsis edilmemiş mağazalardaki toptan ticaret, 308'i gayrimenkul acenteleri, 297'si ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı faaliyeti sektöründe çalışıyor.

Kurulan yabancı ortak sermayeli şirketlerin toplam sermayelerinin yüzde 82,5'ini yabancı sermayeli ortak payı oluşturdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...