Dışişleri: AB, çifte standartlı politikaları bırakmalı

Dışişleri: AB, çifte standartlı politikaları bırakmalı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yavuz sondaj gemisinin, cuma günü KKTC hükûmetinin 2011’de Türkiye Petrollerine verdiği ruhsatlar çerçevesinde, üçüncü sondaj faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada’nın güneyindeki “G” ruhsat sahasına intikal ettiğini belirtti.

Türkiye’nin attığı bu adım sonrası Avrupa Birliği “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yeni sondaj faaliyetine başlaması, üzücü ve kötü niyetli bir adım” çıkışı geldi. Aksoy açıklamasında AB’yi şu sözlerle eleştirdi: AB, ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz’deki haklarının gasbedilmesine 2003’ten beri sessiz kalmıştır. Yaptığı hiçbir açıklamada Kıbrıs Türklerine değinmemiş, Kıbrıs Türklerinin varlığını ve haklarını yok saymıştır. AB öncelikle birlik dayanışması kisvesiyle bu gerçeklikten uzak, ön yargılı, çifte standartlı politikalarını sona erdirmelidir. Kıbrıs Türklerinin adanın doğal kaynakları üzerindeki hakları garanti altına alınıncaya ve 13 Temmuz 2019 önerisi çerçevesinde bir işbirliği mekanizması kurulana değin adanın güneyinde de Kıbrıs Türklerinin haklarını korumaya devam edeceğimizden kimse şüphe duymamalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...