Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB'nin 'Kanal İstanbul' iddialarına bilimsel cevap

Düzenleyen:
İBB'nin 'Kanal İstanbul' iddialarına bilimsel cevap

GÜNDEM Haberleri

"Kanal güzergâhında aktif bir heyelan hareketi yok. 21 metre derinliğinde bir kanal, 20 km derinlikteki fay hattını etkilemez."

Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "Kanal İstanbul heyelan ve deprem riski taşıyor" iddiaları ÇED raporunda çürütüldü. Proje güzergâhı ve çevresinde kanal imalatı ve sonrasında potansiyel tehlike oluşturabilecek herhangi bir aktif veya yeni heyelan alanı bulunmadığına vurgu yapıldı. 200 bilim adamının katkı sunduğu 16 bin sayfalık ÇED raporunda, tüm senaryo ve riskler masaya yatırıldı. Tarihsel çalışmalara dayanılarak belirli tsunami senaryoları seçilirken, risk oluşturacak bir durumun bu noktada da yaşanmayacağı belirlendi.

Kanal İstanbul’un depremi tetikleyeceği iddialarının da çürütüldüğü ÇED raporunda Kanal İstanbul’a 11 kilometre mesafeden Kuzey Anadolu fay hattı, 30 kilometre mesafeden Çınarcık fay hattının geçtiği ifade edildi. İstanbul’da bugün yerin 20 kilometre derinliğinde ve 7'nin üzerinde büyüklükte bir depreme dair hazırlık yapıldığı ifade edilirken, 21 metre derinliğinde bir kanalın kilometrelerce derinlikteki bir fay hattını tetiklemesinin bilimle izah edilemeyeceği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...