HES’li dönem başladı

HES’li dönem başladı

GÜNDEM Haberleri

Jandarma ve yetkililerin kontrol yaptığı parklarda, Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmayanların girişine izin verilmedi. Denetimlerde virüslü bir aile hastaneye kaldırıldı.

Son aylarda artan koronavirüs vakaları ve karantinada olması gerektiği hâlde şehir dışından tatil için Bolu'ya gelen ziyaretçilere İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından tabiat ve millî parklara girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Bu kararın ardından Gölcük ve Abant Tabiat Parkları ile Yedigöller Millî Parkı girişlerinde uygulama başlatıldı. HES kodu almayan vatandaşlar araçlarını park ederek elektronik kod aldıktan sonra parka giriş yaptı.

JANDARMA TAKİPTE
Ziyaretçiler, jandarma ekiplerinin kurduğu uygulama noktasında durdurularak tek tek kontrol edildi. Risksiz grupta olan ve HES kodu bulunan vatandaşlar Gölcük Tabiat Parkı’na alındı. Ziyaretçiler ise uygulamadan çok memnun olduklarını

YEDİGÖLLER'DE YAKALANDILAR
Ekiplerin, Yedigöller Millî Parkı’nda yaptıkları uygulamada tatil için gelen 7 kişilik aileden birinin koronavirüs testinin pozitif olduğu belirlendi. Karantina kurallarını ihlal eden şahsa ve temaslı hâlde olan ailesine ceza kesildi. Aile hastaneye götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...