ARGETUS araştırması: Aşıda kafalar karışık

Düzenleyen:
ARGETUS araştırması: Aşıda kafalar karışık

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Toplumsal Yapı Araştırmaları Programı (TYAP) tarafından yürütülen ve ARGETUS Araştırma tarafından gerçekleştirilen "Pandeminin sosyal etkileri ve toplumun aşı ile ilgili yaklaşımları" başlıklı araştırmada ilginç bir sonuç çıktı.

Katılcıların yüzde 70,1 "Geleceğe yönelik kaygılarım öncekine göre çok arttı" dedi. Yüzde 34,2'si işini kaybetme riski yaşadığını ifade etti.

"Ailemin değerini daha fazla anladım" diyenlerin oranı yüzde 75,7; "Arkadaşlarımın değerini daha fazla anladım"  diyenlerin oranı ise yüzde 51,2 oldu.

Katılcıların yüzde 49,7'si teknolojik yeniliklere daha açık bir hale geldiğini söyledi.

Araştırma toplumun aşı karşısında kafasının karışık olduğunu gösterdi. Katılımcıların yüzde 16,5'i "Hemen aşı olmak istiyorum" dedi. Yüzde 26'sı aşının etkisi kanıtlandıktan sonra aşı olmak istediğini ifade etti. Yüzde 24,6'sı aşı olmak konusunda kararsız olduğunu söyledi. Yine yüzde 24,6'sı "Aşı olmayı hiç düşünmüyorum" cevabını verdi.

Deneklerin yüzde 47'si hangi aşıyı olmak istediği konusunda bir fikrinin olmadığını ifade etti. Yüzde 33,2'si Türkiye'nin geliştireceği aşıyı, yüzde 13,7'si Alman aşısını, 2,8'si Çin aşısını vurulabileceğini belirtti.

 

ARGETUS araştırması: Aşıda kafalar karışık

ARGETUS araştırması: Aşıda kafalar karışık

ARGETUS araştırması: Aşıda kafalar karışık

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...