Gürcistan ile hedefimiz 3 milyar dolarlık ticaret

Düzenleyen:
Gürcistan ile hedefimiz 3 milyar dolarlık ticaret

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan-Gürcistan-Ermenistan böyle bir üçlü iş birliği veya Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan iş birliği, bütün bunlara Türkiye olarak varız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile görüştü. 

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Türkiye, son 14 yıldır Gürcistan’ın en büyük ticari ortağıdır. Gürcistan ile ticaret hacmimizde 2020’de biraz daralma olsa da hedefimizi 3 milyar dolara ulaşma olarak belirledik. Türkiye olarak Gürcistan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimizi her vesileyle vurguluyoruz. Türkiye, Gürcistan’ı bölgesel iş birliğinin anahtarı olarak görüyor. Azerbaycan-Gürcistan-Ermenistan böyle bir üçlü iş birliği veya Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan iş birliği, bütün bunlara Türkiye olarak varız.”

Gürcistan Başbakanı Garibashvili de “Türkiye olarak Gürcistan’ın egemenliğini ve NATO’ya üyeliğini desteklediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...