Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başbakanlık'ta kritik görüşmeler
Gündem

Başbakanlık'ta kritik görüşmeler

Son Güncelleme: 24 Haziran, 2012 - 14:14
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Başbakanlık'ta kritik görüşmeler
Fotoğraf Başlığı Basbakanlik'ta kritik görüsmeler

Başbakan Erdoğan, Türk jetinin düşürülmesi ve Suriye'ye karşı atılacak adımlar konusunda muhalefetin hem görüşünü aldı hem de olayı detaylı bir şekilde paylaştı. Erdoğan önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sonra MHP lideri Bahçeli ve en son BDP'li Selahattin Demirtaş'la görüştü. Bu görüşme, Erdoğan'ın başbakan sıfatıyla Demirtaş ile yaptığı ilk görüşme özelliğini taşıyor. Öte yandan, Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin yaptığı kısa açıklamada, zirvede kendisine farklı bir bilgi verilmediğini söyledi.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk jetinin düşürülmesi ve Suriye'ye karşı atılacak adımlar konusunda muhalefetin hem görüşünü aldı hem de olayı detaylı bir şekilde paylaştı. Erdoğan bu çerçevede ilk olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme saat 14.00'da başladı. 1 saat süren görüşmeye; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile CHP milletvekili Osman Korutürk de katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BASIN TOPLANTISI
Bu arada, Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin yaptığı kısa açıklamada, zirvede kendisine farklı bir bilgi verilmediğini söyledi. Zirve sonrası kameraların karşısına geçen CHP lideri, "Uçağımızın kasten düşürüldüğü ortadadır. Kimse Türkiye'nin gücünü test etmesin. Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını mutlaka kullanmalıdır. Türkiye sözde dostlar tarafından yalnız bırakılmıştır. Bizim CHP olarak Suriye konusundaki haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. 'Bıçak kemiğe dayandı, sabrımız tükendi' türündeki söylemlerinin bir blöften ibaret olduğunu bütün dünya kamuoyuna taşınmıştır. Bu olay sineye çekilemez, unutturulamaz. Türkiye bu ve benzeri saldırılarla her canı isteyenin rahatlıkla sınayabileceği bir ülke değildir. Kamuoyunun sayın başbakan ile içeride ne görüştüğümüzü merak ettiğini biliyorum. Suriye tarafından düşürülen uçağın teknik özellikleri ve seyriyle ilgiyi ayrıntılar sunuldu. Bu brifingin düzenlenmesini anlamlı buluyoruz. Ancak kamuoyuna yansıyanlar dışında yeni bir bilgi veya yol haritası bizimle paylaşılmış değil" dedi.

BAHÇELİ İLE 45 DAKİKA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı. Görüşme 45 dakika sürdü.

BAŞBAKAN SIFATIYLA BDP'Lİ DEMİRTAŞ'LA İLK GÖRÜŞME
Başbakan Erdoğan, Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ile ilgili son olarak BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bilgi verdi. Görüşme, Erdoğan'ın başbakan sıfatıyla Demirtaş ile yaptığı ilk görüşme özelliğini taşıyor. Görüşmede, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak da hazır bulundu.

SUNUM PAŞADAN
Brifingde liderleri Başbakan ağırlarken, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesine ilişkin teknik detayları komutanlar anlattı. Özellikle Hava Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümgeneral İrez'in, Malatya Erhaç Üssü'nden Türk F-4'ünün havalanmasından itibaren aşama aşama hangi rotayı izlediğini, sınır ihlalinin nerede gerçekleştiğini ve uçağın nasıl vurulduğunu an be an projeskiyon eşliğinde, radar görüntüleri, haritalar ve fotoğraflarla anlattığı öğrenildi.

DIŞ TEMASLAR
Davutoğlu'nun da Türkiye'nin olay sonrasında NATO, BM, AB ve Arap ülkeleri nezdinde yürüttüğü diplomatik maraton ve uluslararası kurum ve kuruluşların yaklaşımı konusunda muhalefeti bilgilendirdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre geçmişte benzer olaylar karşısında NATO ve BM'nin nasıl bir tutum takındığı örneklerle muhalefete aktarıldı.

OLAYA İLİŞKİN DETAYLAR
Edinilen bilgilere göre toplantılarda Türk uçağının Suriye hava sahasını ihlal ettiği başta olmak üzere ortaya atılan iddialara da cevap verildiği öğrenildi. Bu kapsamda Türk uçağının keşif uçuşu yaptığı, silahsız ve kimliğini belli ettiği, Türk radar sistemi tarafından test edildiği, uçağın Suriye hava sahasına birkaç dakika girdiği, yetkili makamların uyarısı üzerine çıktığı, bunun havacılıkta çok yaşanan bir olay olduğu, özellikle Ege'de Yunanistan'la bu tür olayların sıklıkla yaşandığı örnek olarak anlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili olarak Türk uçağının uluslar arası alana çıkarken vurulduğu, düşerken Suriye kara sularına düştüğü dikkat çekildi. Türk uçağının kimliğini gizlemediği, görev tanımının net olduğu vurgulandığı öğrenildi. Sınır ihlallerinin havacılıkta sürekli olduğu bu durumda ilgili ülkenin uyarıldığı, uyarı dikkate alınmazsa uçağın inişe zorlandığı, hatırlatıldı. Ayrıca Suriye'de büyük çatışmalar yaşandığı dikkat çekilerek Türkiye'nin hudut bölgesini kontrol altında tutmasının ise doğal olduğu vurgulandığı iddia edildi.

GÖRÜŞMEDEN NOTLAR
Erdoğan, muhalefet liderlerini görüşmenin yapılacağı salonun girişinde karşıladı.
-Masadaki oturma düzeni de dikkat çekti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüşürken yan yana oturmuştu. Dünkü buluşmalarda Erdoğan masanın başında otururken konukları sağında, Davutoğlu ve Orgeneral Akar da solunda bulundu.
-Bahçeli, görüşme nedeniyle yıllar sonra Başbakanlık Konutu'na yeniden girmiş oldu. Bahçeli en son Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde hükümet ortakları ile görüşme için Konut'a çıkıyordu. 2010'da gerçekleşen referandum teması dışında böylece Erdoğan-Bahçeli uzun bir süre sonra ilk kez yüz yüze görüşmüş oldu.
- Başbakan'ın daha önce hazırlanan planında, cumartesi İstanbul'da olması, dünü de partisinin il kongresi çerçevesinde Samsun'da geçirmesi planlanıyordu. Ancak Erdoğan, yaşanan gelişmeler nedeniyle Başbakanlık Konutu'nda hafta sonu mesaisi yapmış oldu.
-Liderler turu için hafta başının veya Meclis çalışmalarının beklenmeden pazar gününün seçilmesi, konuya verilen önemin göstergesi olarak yorumlandı. Görüşmelerin adresi olarak "AK Parti Genel Merkezi" veya "Meclis" yerine "Başbakanlık Konutu"nun seçilmiş olması da, "Konu devlet meselesi" vurgusu olarak değerlendirildi.

KRİTİK HAFTA
Başbakan'ın liderler turunun ardından Ankara kritik bir haftaya daha girdi. Başbakan Erdoğan, yaşanan gelişmeleri yarın Bakanlar Kurulu'nda değerlendirecek. Salı günü ise, AK Parti Grup Toplantısı'nda Suriye'ye karşı net tavrın dile getirilmesi bekleniyor. NATO toplantısından çıkacak karar da dahil olmak üzere atılacak adımların perşembe günü yapılacak MGK toplantısında son şeklini alması öngörülüyor.




Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 24 Haziran, 2012 - 14:14
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Her şey kaşıntıyla başladı! Doktorların göz ardı ettiği hastalık çok sonra ortaya çıktı
    Doktorların göz ardı ettiği hastalık çok sonra ort...
    Kaydet
  • 2
    İmzalar atıldı! Brezilya ile ortak üretim yapacağız
    Brezilya ile ortak üretim yapacağız
    Kaydet
  • 3
    Altın haftaya düşüşle başladı, uzman isimden kritik uyarı geldi!
    Altın düşüşle başladı, uzman isimden uyarı geldi!
    Kaydet
  • 4
    İran'da 300 milyon dolarlık
    İran'da 300 milyon dolarlık "Albay" operasyonu!
    Kaydet
  • 5
    120 milyar liralık yeni kredi paketi geliyor! 3 sektör faydalanacak
    120 milyar liralık yeni kredi paketi! 3 sektör fay...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
    Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Osmanlılar Anadolu’yu ihmal mi etti?
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Sosyal medya yasası, doğru bir yasa
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş SGK’dan sahteciliğe neşter: 245 bini aşkın SSK/Emeklilik çöp oldu!
    Kaydet
  • Fatih Selek
    Fatih Selek İçler acısı hâldeler...
    Kaydet
  • Akif Bülbül
    Akif Bülbül Darbe, cunta ve CHP’nin yağma sofrası!..
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Gümüş yatırımcıları dikkat: İslam Memiş, kritik seviyeleri açıkladı
    Gümüş yatırımcıları dikkat: İslam Memiş, kritik seviyeleri açıkladı
    Kaydet
  • Doğa harikası! Samsun’da rulo bulut görüntülendi
    Doğa harikası! Samsun’da rulo bulut görüntülendi
    Kaydet
  • Tedesco'dan çılgın sevinç: Yumruk şov yaptı
    Tedesco'dan çılgın sevinç: Yumruk şov yaptı
    Kaydet
  • 20 günde üretiliyor! 10 bin metrekarede 8 çeşit var
    20 günde üretiliyor! 10 bin metrekarede 8 çeşit var
    Kaydet
  • Fenerbahçe tarihinde bir ilki yaşadı!
    Fenerbahçe tarihinde bir ilki yaşadı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
2 damlası kör edecekti! Kırlangıç otu felaketi, sosyal medyadaki viral yöntem hastanelik etti
2 damlası kör edecekti! Kırlangıç otu yöntemi hastanelik etti
Kaydet
Delikanlı dizisi nerede çekiliyor? İşte çekim yapılan mahalleler ve semtler
Delikanlı dizisi nerede çekiliyor?
Kaydet
Beyaz Saray duyurdu:
Trump ateşkes konusunda kararını verdi
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası