Güvenlik güçleri geçit vermiyor, rakamlar Kılıçdaroğlu'nu yalanlıyor

- Güncelleme:
Güvenlik güçleri geçit vermiyor, rakamlar Kılıçdaroğlu'nu yalanlıyor

Gündem Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor” iddialarına tepki yağarken, güvenlik güçlerinin son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar ve ele geçirilen sentetik uyuşturucu metamfetamin miktarı iddiaların tersini söylüyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

 Metamfetamine Türkiye’de ilk defa 2009 yılında İstanbul’da İran uyruklu bir şahsı yakalama sırasında rastlanıldı ve o yıldan itibaren bu uyuşturucuya karşı sıkı bir mücadele veriliyor. Güvenlik güçleri, gençler arasında ‘met’, ‘metin amca’ veya ‘kristal’ diye tabir edilen ve 2019 yılına gelindiğinde 81 ile yayılan metamfetaminin önümüzdeki dönemin en büyük uyuşturucu tehdidi olacağını öngörerek mücadelesini yoğunlaştırdı. 2020 yılında 159 bin 268, 2021 yılında ise 215 bin 771 olaya müdahale edildi. Geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda 260 binin üzerinde şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Hâlen cezaevlerinde uyuşturucu suçlarından 110 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü bulunuyor. 2015-2021 yıllarında metamfetamin olay sayılarında 21 kat, ele geçirilen madde miktarında ise 30 kat artış oldu. 2021’de yakalanan metamfetaminin miktarı 5 ton 500 kilogramın üzeri olarak kayıtlara geçti. Bu yılın başından itibaren ele geçirilen metamfetaminin miktarı ise 9 tonu aştı. 25 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye’de tek seferde 1 ton 117 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...