İçişleri Bakanı Soylu'dan '14 Mayıs' mesajlı paylaşım: Söz de karar da gelecek de milletin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Soylu'dan '14 Mayıs' mesajlı paylaşım: Söz de karar da gelecek de milletin

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin dikkat çekici bir mesaj yayınladı. Soylu paylaşımına, "Yeter, söz de karar da gelecek de milletin." notunu düştü.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Seçim için 14 Mayıs'ı işaret etti. Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' dediğini ve sandıktan büyük bir zaferle çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya cevap vereceğini ifade etti. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 14 Mayıs tarihi ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Soylu paylaşımda, "Yeter, söz de karar da gelecek de milletin" açıklamasında bulundu. 

"BİR OYUM VAR, HEM 1950 İÇİN HEM 2023 İÇİN.."

Bakan Soylu, Merhum Başbakan Adnan Menderes'in büyük zaferle ayrıldığı 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunduğu paylaşımında, "14 Mayıs, beyaz ihtilal, milletin söz sahibi olduğu gün. Yine 14 Mayıs, yeter, söz de karar da gelecek de milletin. Bir oyum var, hem 1950 için hem 2023 için hem de Türkiye Yüzyılı için" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1615692246401306624

SEÇİM 14 MAYIS'TA MI YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer vermişti:

Milletimiz bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir. Muhalefetin vaadi milletin karşısına bir aday çıkarmak değil, ülkeyi 10 kişiyle yönetmektir. Kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar.

CHP'nin kodlarında bu faşizm var. Diğerlerine noluyor? Bunlar da her hafta bir yenisini sergiledikleri krizleriyle milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor. Menderes 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletin dedi. Millet 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıt verecek.

Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Benim milletim artık tüm oyunlarınızı çözdü. Bu millet sizin de numaralarınızı da anında tanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...