Kazdağları'nda 3 farklı noktada çıkan yangında sabotaj şüphesi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Genellikle yaz aylarında çıkan orman yangınları çıkmaya devam ediyor. Yeşil vatan için mücadele sürerken Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Kazdağları'nda 3 farklı noktada orman yangını çıktı. Yangına hızla müdahale edilirken ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Bölgede sarp arazide aynı anda 3 ayrı noktada şiddetli rüzgarın etkili olduğu saatlerde çıkan yangın sabotaj ihtimalini ortaya atıyor.

Türkiye özellikle yaz mevsiminde orman yangınlarıyla mücadele etti ve etmeye devame diyor. Yeşil vatanımız için mücadele sürerken Kazdağları'nda yangın çıktığı öğrenildi. Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde Edremit Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Mehmetalan ile Ortaoba mahalleleri Üçtaş mevkisi civarında 3 farklı noktada orman yangını çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için çalışma başlattı. Alevlere ilk müdahale havadan helikopterlerle yapıldı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangın bölgesinde bir helikopter, 13 arazöz, bir su ikmal aracı ve iki dozerle müdahale sürüyor. Bölgeye ayrıca 3 helikopter, 6 arazöz, bir su ikmal aracı, iki ilk müdahale aracı, bir dozer ve bir kara ekibi yönlendirildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

YANGINDA SABOTAJ ŞÜPHESİ

Şimdiye kadar yangın sahasında yaklaşık 2 hektar ormanlık alan zarar gördü. 3 ayrı noktada çıkan yangın söndürme çalışmaları devam ederken Jandarma ekipleri de bölgede sabotaj ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alıyor. Bölgede sarp arazide aynı anda 3 ayrı noktada şiddetli rüzgarın etkili olduğu saatlerde çıkan yangın sabotaj ihtimalini ortaya atıyor. Ekipler bu yönde çalışma başlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...