Meclis Başkanı Şentop'tan 'seçim tarihi' açıklaması: 6 Nisan'dan önce olmasını beklemiyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis Başkanı Şentop'tan 'seçim tarihi' açıklaması: 6 Nisan'dan önce olmasını beklemiyorum

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Şentop muhalefetin erken seçim tartışma ve önerilerine ilişkin konuştu. Şentop, "Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisandan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop muhalefetin erken seçime ilişkin açıklamalarını değerlendirerek, 'Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisandan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum' şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

AK Parti'nin hazırlığını tamamladığı başörtüsü teklifi ile ilgili konuşan "Esas olan meselenin çözümüdür. Meclis çatısı altında çözülmesi, herkesi memnun edecektir. Tekrar bunun referanduma sunulmasına gerek yok." dedi.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tekrar aday olması konusunda herhangi bir hukuki engel yok, bu çok açık." Erdoğan'ın adaylığı konusunda herhangi bir sorun olmadığını yeniden hatırlatan Şentop, "Seçimlerin bir veya iki ay öne alınması, siyaseten 'erken seçim' olarak nitelendirilemez ama hukuken, teknik olarak şüphesiz erken seçim denebilir buna. Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisandan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum. ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne adaylığına da değinen Şentop, "Rusya Ukrayna arasındaki barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış ödülüne aday gösterdim. Benim bir başvurum var. Başka ülkelerden de başvurlar olacak" sözlerini sarf etti. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...