MİT'ten Münbiç'te nokta operasyon! 40 kişinin katili olan terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MİT'ten Münbiç'te nokta operasyon! 40 kişinin katili olan terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri

MİT'in Münbiç'teki operasyonunda, 2020'de Afrin'de bomba yüklü tankerle düzenlenen ve 40 sivilin hayatını kaybettiği saldırının sorumlusu Heysem Cuma etkisiz hale getirildi.

Hain terör örgütleri ile mücadele tüm hızıyla devam ederken hem yurt içinde hem de sınır ötesinde devam eden operasyonlarla teröristler tek tek etkisiz hale getiriliyor. Son olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Münbiç'te düzenlediği operayson 40 kişinin ölümüne neden olan teröristi etkisiz hale getirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, PKK/KCK-PYD/YPG Münbiç istihbarat yapılanması içerisinde sözde sorumlu seviyede faaliyet yürüten, Fırat Kalkanı harekat alanı başta olmak üzere harekat bölgelerine örgüt tarafından eylem amacıyla yapılan malzeme aktarımından sorumlu olan Heysem Abu Dahham kod adlı Heysem Cuma'nın bir süre önce Münbiç şehir merkezine geldiği istihbaratı alındı.

Cuma, MİT tarafından 9 Temmuz'da Münbiç şehir merkezinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Terörist Heysem Cuma'nın, Cerablus'ta 2019'da 3'ü motosiklet, 2'si otomobille gerçekleştirilen bombalı saldırılar ile 28 Nisan 2020'de Afrin şehir merkezindeki pazar yerinde bomba yüklü yakıt tankeri ile düzenlenen ve 11'i çocuk, 40 sivilin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı saldırının sorumlusu olduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.15 Temmuz 2023 12:42

Bu işi başaranlardan Allah razı olsun. İşte böyle olacak; Münbiç'e de, Tel rifat'a da, Aynel Arab'a da girin. Adamlar on bin kilometre uzaktan gelip, uyduruk bir bahane bulup esasen Bize ait olan Suriye ye giriyorlar..ABD ye Suriye den çıkın Deaşla mücadeleyi Bize bırakın teklifi yapılmalı. Zaten mücadele falan yaptıkları yok, göstermelik hareketler..

Sonraki Haber Yükleniyor...