MİT'ten PKK'ya Suriye'de nokta operasyon! ABD'nin eğittiği sözde Cezire sorumlusu terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MİT'ten PKK'ya Suriye'de nokta operasyon!  ABD'nin eğittiği sözde Cezire sorumlusu terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri

Milli İstihbarat Teşkilatı, son günlerde hain terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlarla teröre ardı ardına darbeler vurdu. MİT, bu kez Suriye'de PKK'nın sözde Cezire bölgesi sorumlusu Roj Habur kod adlı Ciwana Heso adlı terörist etkisiz hale getirdi. Öte yandan bu teröristi ABD''den eğitim aldığı ve Türkiye’ye eylem gerçekleştirecek kadroları eğittiği öğrenildi.

Türkiye'nin terörle mücadelesi azim ve kararlılıkla devam ederken bölücü terör örgütü PKK ve türevlerine nefes aldırmadan peş peşe operasyonlar düzenleniyor ve bu operasyon sonucunda terör örgütü ağır darbe aldı. Son dönemlerde artan operasyonlarda, özellikle Milli İstihbarat Teşkilatı'nın düzenlediği operasyonlarda hain terör örgütü PKK ve türevlerinin sözde bölge sorumluları tek tek etkisiz hale getiriliyor.

Son olarak Suriye'de PKK/YAT'a MİT tarafından operasyon düzenlendi ve Cezire Bölge sorumlusu Roj Habur kod adlı Ciwanha Heso'yu operasyonla etkisiz hale getirdi.

ABD'NİN EĞİTTİĞİ TERÖRİST KORUMALARI İLE BİRLİKTE ETKİSİZ

Özel askeri eğitimlerini Suriye’de ABD güçlerinden alan ve geçmişte PKK/YPG’nin suikast eğitimlerini verdiği sözde Dilovan Akademisi kadın sorumlusu olarak faaliyet yürüten Heso'nun Türkiye’ye eylem gerçekleştirecek kadroları eğittiği belirlendi. Faaliyetleri nedeniyle MİT’in hedef listesine giren Ciwana Heso, sızdırılan saha ajanları tarafından takibe alındı. Uzun süre izlenen Heso, gerçekleştirilen operasyonda korumaları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

BARIŞ PINARI'NDA TÜRK GÜÇLERİNE SALDIRI

Ciwana Heso'nun eğittiği örgüt mensuplarının Barış Pınarı Harekatı bölgesi ile Mardin, Şırnak hattında görevli Türk güvenlik güçlerine karşı taciz ve saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. 

YAT, PKK’nın Suriye’deki özel güç birliği olarak faaliyet yürütüyor ve sınır hattındaki Türk güvenlik güçlerine sızma, pusu gibi eylemleri organize ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...