Siirt'teki maden faciasında ölen mühendisin son paylaşımı yürek burktu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Siirt'teki maden faciasında ölen mühendisin son paylaşımı yürek burktu

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Siirt’teki maden ocağı faciasında hayatını kaybedenlerden geriye acı dolu hatıralar kaldı. Göçük altında can veren Giresunlu maden mühendisi Zekayi Can Çalık’ın son paylaşımı yürek burktu. Çalık’ın yeni evlendiği öğrenildi.

Şirvan ilçesi Maden Köyü'nde bulunan Cengiz Holding'e ait bakır madeninde gece saat 01.25 sıralarında göçük meydana geldi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Zekayi Can Calık, Emre Gökduman ve Orhan Gültekin hayatını kaybederken, 2 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Siirt'teki maden faciasında ölen mühendisin son paylaşımı yürek burktu

SON PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Göçükte hayatını kaybedenlerden Maden Mühendisi Zekayi Can Çalık'ın (32) ise Giresun’un Eynesil ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.  İlçenin Ören Beldesi'nden olan Çalık’ın 5 ay önce evlendiği ve ölümünden 3 gün önce sosyal medya hesabından en son eşi Humay Çalık ile 'Aşk' adlı fotoğrafı paylaştığı görüldü. Çalık çiftinin Ankara'da yaşadığı ve Humay Çalık'ın da Ankara'da bir hastanede hemşire olarak görev yaptığı öğrenildi.  

Siirt'teki maden faciasında ölen mühendisin son paylaşımı yürek burktu

NE OLMUŞTU?

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden Köyü'nde bulunan özel bir bakır madeninde göçük meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, yaptığı açıklamada göçükte 1 işçi ve 2 mühendisin hayatını kaybettiğini, ekiplerin çalışmaları sonucunda 2 kişinin göçük altından çıkarıldığını söyledi. Yaralı işçilerin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. Konuyu takip ettiklerini belirten Kızılkaya, "Şu anda arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu bilgiye göre maden sahasında gerekli diğer tedbirler alınmış, herhangi bir tehlike arz eden durum söz konusu değildir. Tekrar geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Göçükte hayatını kaybeden maden işçisi Orhan Gültekin'in cenazesi Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopsinin ardından Zevye mezarlığına defnedildi. Gültekin'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Siirt'teki maden faciasında ölen mühendisin son paylaşımı yürek burktu

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Y.K., A.T. ve D.A. adlı şahıslar gözaltına alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...