Türkiye Yüzyılı'na Selçuklu imzası! Başkan Pekyatırmacı Selçuklu’ya 5 yıllık hizmetlerini anlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye Yüzyılı'na Selçuklu imzası! Başkan Pekyatırmacı Selçuklu’ya 5 yıllık hizmetlerini anlattı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından son 5 yılda ilçeye kazandırılan eser ve hizmetleri “Türkiye Yüzyılı’na Selçuklu İmzası” sloganıyla gerçekleştirilen programda kamuoyu ile paylaştı. Başkan Pekyatırmacı “Selçuklu’yu, yıldızı parlayan bir ilçe yaptık ve yeni dönemde de hem Türkiye’nin hem de dünyanın örnek alacağı hizmetlerle taçlandıracağız” dedi.

YEREL YÖNETİMLER - Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 2019-2024 yılları arasında Selçuklu’ya kazandırılan yatırım ve hizmetleri “Türkiye Yüzyılı’na Selçuklu İmzası” temalı 5 yılı değerlendirme programında kamuoyu ile paylaştı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kelek, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı programda ilk konuşmayı yapan Pekyatırmacı, sözlerine kendisini AK Parti Selçuklu Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatı ve Cumhur İttifakı’na teşekkür ederek başladı.

Pekyatırmacı, şunları söyledi: "5 yıl önce, Gönül Belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız bu yolda birbirinden önemli projeler, yatırımlar ve çalışmalar gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin hayır dualarından aldığımız güçle görevi devraldığımız günden bugüne kadar Selçuklu’muz için gece gündüz demeden, yılmadan yorulmadan, canla başla çalıştık, çabaladık. Tüm amacımız Selçuklu’muzun ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak, Selçuklu’muz için yeni hizmetler, yeni projeler üretmekti. Tabii bu 5 yıllık süre içerisinde hem küresel anlamda hem de ülke olarak çeşitli badireler atlattık. Bunların başında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci geliyor. Yine yangın felaketleri ve son olarak da ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremleri geliyor. Yaşanan deprem afetiyle birlikte bütün Türkiye gibi Konya olarak biz de âdeta bir seferberlik hâlinde deprem bölgesinde özellikle de Hatay Antakya’da yaraların sarılması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdik. Küresel anlamda ve ülke olarak bu zorlu süreçlerden geçerken; aynı zamanda belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde sürdürmeye, yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeye, hemşehrilerimize en iyi hizmeti verebilmek için tüm gücümüzle çalışmaya gayret gösterdik. "

Kadim medeniyetten aldıkları güçle, hep birlikte, Selçuklu’yu yıldızı parlayan bir ilçe yaptıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı “Gerçek belediyeciliği birlikte başardık. Şimdi ise Selçuklu’muz için yine gönül belediyeciliği ilkesiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah Selçuklu’muzu daha da ileriye taşıyarak belediyecilik hizmetlerimizi hep birlikte hem Türkiye’nin örnek alacağı hem de dünyanın örnek alacağı hizmetlerle taçlandıracağız. Bugün burada ‘Türkiye Yüzyılı’na Selçuklu İmzası’ programımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için kıymetli protokolümüze ve değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ALTAY: SÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Selçuklu’nun 5 yılda çok önemli hizmetler kazandığını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Konya, Konya modeli belediyecilik anlayışıyla her mahallesinin, her sokağının, her caddesinin, her vatandaşımızın hizmet aldığı bir model geliştirmeyi başarabildi. Bunu birlikte yürütüyoruz. Bakın birçok tesis açılış temel atma gördük. Ben bu emeklerinden dolayı değerli kardeşim Ahmet Pekyatırmacı’ya şükranlarımı sunuyorum. Şimdi bir seçim sürecindeyiz ve yeni bir başarı hikâyesi yazmak gerekiyor. Mutluluğumuz şu, Selçuklu çok güzel, çok iyi hizmetler aldı. Hizmet çıtası çok daha yükseldi. Ama biz asla ‘yeter tamam’ diyen olmadık. Şimdi yeni dönemde yeni şeyler söyleyerek hemşehrilerimizin karşısında olacağız. Bu dönemde iki temel önceliğimiz var, dirençli bir şehir oluşturmak. İkinci önemli konu ise kentsel dönüşüm yaparak yapı stokunu yenilemek. Bunu nasıl yapacağız? Bunu yine hep birlikte yapacağız. Biz bu işleri yaparken iki şeyi asla ihmal etmedik. Birincisi vatandaşlarımızın gönlünde taht kuracak gönül belediyeciliğini, ikincisi kardeşlik hukukunu ve birlikte çalışma kültürünü artırarak geliştirmeyi asla ihmal etmedik” diye konuştu. 

ANGI: HEDEF TÜMÜNDE KAZANMAK

Konya’nın geçmişten bugüne güzel işleri başardığını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Angı “Yeni bir döneme yürüyoruz. Dönem sonunda düşünülenlerin dışında da ihtiyaç olan her alanda güzel işler yapıldı. Bu şehre hizmet edenleri de takdir etmek lazım. Uyumlu ekip, birlikte yol yürümek ve bereketli sonuçları elde etmek. Bunun kıymetini biliyoruz ve 31 Mart akşamında da inşallah Cumhur İttifakı olarak liderlerimizin işaret ettiği istikamette hedefimiz, tüm adaylarımızda ipi göğüslemek ve hizmeti devam ettirmek” dedi.

SON 5 YILDA 29 KÜTÜPHANE

Her yaştan bireyin faydalanabileceği 29 kütüphaneyi ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı “Her yaştan bireyimizin birçok imkâna sahip olduğu, içerisinde pek çok faaliyeti gerçekleştirebildiği büyük ve modern bir kompleks niteliğinde olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz ile birlikte 2 çocuk kütüphanesi, 22 okul kütüphanesi, 2 halk kütüphanesi ve 2 SEDEM olmak üzere Selçuklu’muza son 5 yılda 29 kütüphane kazandırarak toplam kütüphane sayımızı 108’e, üye sayımızı 202 bin 936’ya, kitap sayımızı ise 731 bin 221’e yükselttik. 2022 yılında faaliyetlerine başlayan, vize ve final haftalarında 7 gün 24 saat boyunca açık olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemize 57 bin 174 kitap sayısı ve 38 bin 388 kişi üye sayısı ile gençlerimizden büyük ilgi gördü” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Yüzyılı'na Selçuklu imzası! Başkan Pekyatırmacı Selçuklu’ya 5 yıllık hizmetlerini anlattı

ENERJİNİN YÜZDE 80’Nİ GES’TEN

Yenilenebilir enerjiyle ilgili çalışmalarından bahseden Pekyatırmacı “Belediye hizmet binamıza, Kelebekler Vadisi Parkımıza, Yeni Nesil Şehir Kütüphanemize ve Bağrıkurt Tesisimize kurduğumuz GES panelleri sayesinde yıllık 6 milyon 640 bin 000 kWh enerji üretimi gerçekleştirerek belediyemizin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 80’e varan kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilir duruma geldik” bilgisini verdi. 

Türkiye Yüzyılı'na Selçuklu imzası! Başkan Pekyatırmacı Selçuklu’ya 5 yıllık hizmetlerini anlattı

OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI HİZMETTE

Başkan Pekyatırmacı, “Millî Eğitim Bakanlığımızın uygulamak istediği eğitim programını biz SETAP projemiz ile oluşturduğumuz okul dışı öğrenme ortamlarımızda yaklaşık 5 yıldır uyguluyoruz. Çocuklarımızın akademik başarısı elbette önemli ama onları öncelikle hayata hazırlamamız gerekiyor. Bu anlamda okul dışı öğrenme ortamlarımızdan 15 farklı atölyesi ile Sille Tabiat Okulumuzda bugüne kadar 12 bin 62 öğrencimiz, 4 farklı atölyesi ile Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyemizde 11 bin 967 öğrencimiz, 13 farklı atölyesi ile Gelişim ve Teknoloji Akademimizde 6 bin 439 öğrencimiz, 5 farklı atölyesi ile Hatice Hatun Çocuk Mektebimizden 280 öğrencimiz, teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği Trafik Eğitim Parkımızda 16 bin 762 öğrencimiz, Kop Çocuk Kütüphanemizde ise 42 bin 539 öğrencimiz eğitim görmüştür” dedi.

Türkiye Yüzyılı'na Selçuklu imzası! Başkan Pekyatırmacı Selçuklu’ya 5 yıllık hizmetlerini anlattı

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA VARIZ

Dış ilişkiler faaliyetlerinden bahseden Başkan Pekyatırmacı, dünyanın dört bir yanındaki faaliyetler hakkında bilgi verdi: Dış ilişkiler faaliyetlerimiz kapsamında; yurt dışında Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Makedonya, Kudüs, Özbekistan, Filipinler, Moritanya ve Kırım’da birçok etkinlik ve yardım faaliyeti gerçekleştirdik. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz proje ile Selçuklu ve Saraybosna arasında Kardeşlik Köprüsü kurduk. Projemiz kapsamında Selçuklu’muzdan 107 öğrencimiz Saraybosna’ya, Saraybosna’dan ise 130 öğrencimiz Selçuklu’muza gelerek kültür elçisi oldular. 2022 yılında Selçuklu Belediyesi olarak Karatay Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Emmaus Derneği ile iş birliğinde Bosna Hersek’in Potoçari köyünde Srebrenitsa anneleri için ev yapımı gerçekleştirdik. Saraybosna şehrinde faaliyet gösteren İslam Birliği Öğrenci Yurduna, Srebrenitsa Öğrenci Yurduna ve Filipinler’in Moro Yarımadası’nda bulunan El Cemil Yetimhanesine servis aracı temininde bulunduk. Kosova Priştine’deki Human Care Sağlık Merkezine medikal malzeme desteği, Kuzey Makedonya Konçe kasabasındaki Kur’ân kursuna da ihtiyaçların giderilmesi için yardımda bulunduk.  

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Başkan Pekyatırmacı katılımcı belediyecilik hizmetleri kapsamında “Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Çevre ve Sıfır Atık Meclisimizi kurduk. Fikir Destek programımızı başlattık. Etkinlikler, fırsatlar ve birçok avantajı içinde barındıran Selçuklu Gençlik Mobil Uygulamamızı gençlerimizin hizmetine sunduk. Yine gençlerimiz için Selçuklu Gençlik Zirvesi, Selçuklu Gençlik Kış Etkinliği, Bir Dilek Bir Tebessüm Projesi, Allah Zihin Açıklığı Versin İkramları ve Gençlik Buluşmaları gibi programlar gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

5 YILA SIĞAN DEV HİZMETLER

Başkan Pekyatırmacı programda Selçuklu’da 5 yıl boyunca altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan turizme, eğitimden spora, sağlıktan sosyal tesislere, sıfır atık faaliyetlerinden çevre temizleme faaliyetlerine, sosyal destek hizmetlerinden katılımcı belediyecilik hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede son 5 yılda başarı ile gerçekleştirilen belediyecilik çalışmalarını tek tek anlattı.  

406 BİN FİDAN DİKİMİ  

Başkan Pekyatırmacı, yeşil alan çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek “Konya’nın yeni cazibe merkezi olan Selçuklu Seyir Tepesi ile birlikte Cem Sultan Parkı, Yelda Parkı, Merve Mercan Parkı, Selçuk ve Sancak Bisiklet ve Kaykay Parklarını Selçuklu’muza kazandırdık. Toplam 389 bin 801 metrekarelik yeşil alan çalışması gerçekleştirirken 405 bin 908 bin fidan dikimi yaptık” dedi.

İLK SIFIR ATIK BELEDİYE

Türkiye’nin ilk sıfır atık belgesine sahip belediyesi olarak Sıfır Atık Müdürlüğünü kurduklarını anlatan Başkan Pekyatırmacı “Atık Kumbaram Projesi’ni başlattık, Kompost Üretim Tesisimizi kurduk, İkinci El Pazarı projemizi başlattık. 72 mahallemizde sürdürdüğümüz sıfır atık faaliyetlerimiz kapsamında 4 atık kumbaram, bir mobil atık kumbaram, 16 mobil atık getirme merkezi, 1.509 kafes, 10 bin 402 iç mekân geri dönüşüm kutusu, 608 tekstil kumbarası, 37 ilaç kumbarası ve 50 biyobozunur atık konteyneri ile 128 bin 42 ton değerlendirilebilir atığı toplayarak ülke ekonomisine katkıda bulunduk” şeklinde konuştu. 

92 DERSLİKLİ 6 OKUL YAPTIK

Başkan Pekyatırmacı “Çocuklarımız en iyi şartlarda eğitim görebilsin diye Tatköy Anaokulu, Dağdere İlkokulu, Sızma Alparslan İlkokulu, Sille İlkokulu, Şehit Erkan Kurşun İlkokulu, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere 92 derslikli 6 okulumuzu Selçuklu’muza kazandırdık. Yine eğitim yatırımlarımız kapsamında Bosna Hersek Mahallemizde 1.000 yatak kapasiteli 15 Temmuz Yurt Yerleşkesini üniversite öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yazır Mahallemizde yapım çalışmalarına başladığımız Selçuklu Güzel Sanatlar Lisemizi ise en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. 

120,5 MİLYON EĞİTİM DESTEĞİ

Öğrencilere eğitim desteği verdiklerini söyleyen Başkan Pekyatırmacı “Depremzede lise ve üniversite öğrencilerimizle birlikte Selçuklu’muzdaki üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz ve Selçuklu’muzda ikamet edip şehir dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerimize toplam 120 milyon 500 bin Türk lirası eğitim desteğinde bulunduk”  dedi. 

KÜLTÜREL YAYINLAR, SERGİLER

Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı “Son 5 yılda İpek Yolu Konakları, Anadolu Selçuklu Taç Kapıları, Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkler, Konya Kitabeleri, Karahanlı Türkçesi Kur’ân-ı kerim ve cumhuriyet tarihinin ‘Türkler’ konulu en kapsamlı çalışması olan Türklerin Mirası olmak üzere toplam 6 kültürel eseri yayın hayatına kazandırdık. Çini Atölyemizde ürettiğimiz 25 Selçuklu eserini Ahlat’ta açılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kalıcı olarak sergilemeye başladık. Türklerin Mirası Projemiz kapsamında Büyük Selçuklu Mirası Fotoğraf ve Çini Eserleri Sergimizi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te açtık. 2023 yılında başlattığımız Geçmişten Geleceğe Selçuklu’dan Söğüt’e Bilecik-Söğüt kültür turlarımız ile Selçuklu Torunları Osmanlının İzinde Bursa kültür turlarımızdan toplam 2 bin 400 kişi faydalandı” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...