19 Kasım'da da Dünya Erkekler Günü var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
19 Kasım'da da Dünya Erkekler Günü var

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde arama motorlarında Erkekler Günü var mı sorusu araştırılıyor. 19 Kasım Dünya Erkekler Günü olarak önemli günler takvimlerinde yer alıyor. İşte, detaylar...

Erkekler Günü var mı? sorusu gündeme geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün içindeyken, Dünya Erkekler Günü hakkında araştırmalar yapılıyor. Önemli gün ve haftalar takvimlerinde yer alan bilgilere göre 19 Kasım'da da Dünya Erkekler Günü var. Detaylar haberimizde...

ERKEKLER GÜNÜ VAR MI?

19 Kasım'da Dünya Erkekler Günü olarak önemli günler ve haftalar takviminde yer alıyor. Birleşmiş Milletler tarafından da desteklenen Erkekler Günü, Uluslararası Erkekler Günü olarak da geçiyor. Resmi olarak ilk kez 1999 yılında kutlanıyor. 19 Kasım Dünya Erkekler Günü'nde cinsiyetler arası ilişkilere, cinsiyete bağlı eşitsizlikler gündeme geliyor. 2016 yılında resmi olarak kabul ediliyor. 

ERKEKLER GÜNÜ HANGİ ÜLKELERDE KUTLANIYOR?

2016 yılında resmi olarak kabul edilen Dünya Erkekler Günü'nü kutlayan ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Bunun dışında Dünya Erkekler Günü'nü kutlayan ülkeler arasında; ABD, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Çin, Fransa, Danimarka, Küba, Hindistan, Hırvatistan, İrlanda, İtalya, İngiltere, Gana, Norveç gibi 40'a yakın ülke yayınlıyor. 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...