Doom oyunu diş fırçasında çalıştırıldı! Artık banyoda dişinizi fırçalarken Doom oynayabilirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Doom oyunu diş fırçasında çalıştırıldı! Artık banyoda dişinizi fırçalarken Doom oynayabilirsiniz

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İkonik oyun Doom gündem oldu. Diş fırçasının başlığı artık eğlenceli bir işlev olacak. Birinci şahıs nişancı oyunu Doom bir yeniliğe daha imza arttı. Basit bir hack ile içerisinde Doom oynatılabilen bu "yüksek teknolojili" bilgi eğlence sistemi çok konuşulacak. Peki, Doom neyle çalışır? Doom nasıl oynanır?

1993 yılının klasikleşmiş FPS oyunu Doom, hemen hemen her şey de çalıştırıldı. Ancak bu sefer bir adım daha ileri gidilerek oyun çığır açacak boyuta ulaştı. Telefonda, televizyonda, PC'de, tablette, konsolda oyun oynamaya doyamadıysanız Doom yeniliği haberimizde. Peki, Doom neyle çalışır? Doom nasıl oynanır?

DOOM NE İLE ÇALIŞIR?

Çim biçme makineleri ve hesap makinelerinden sonra Doom diş fırçalarıyla da çalışacak. YouTuber ve cihaz korsanı Aaron Christophel, klasik shoot 'em' up oyununu elektrikli diş fırçasında çalıştırmanın bir yolunu buldu.  Sadece diş fırçası değil, onlarca başka cihaz zaten Doom ile uyumlu.  Telefonda, televizyonda, PC'de, tablette, konsolda oyun oynamaya doyamadıysanız artık banyoda dişinizi fırçalarken, dijital diş fırçanızın ekranında da Doom oynayacaksınız. Christophel, kendi ESP32 geliştirme kartı aracılığıyla Planck Mini'nin ESP32-C3 mikro denetleyicisine özel aygıt yazılımı yüklemeyi başardı. Bunu da akıllı diş fırçasının kablosuz (OTA) güncelleme işlevini kullanarak yaptı. YouTuber buradan Doom'u diş fırçasına yükleyebildi. İnternet bağlantısı, sensörler ve ekranlar tost makineleri, çöp kutuları ve hatta elektrikli diş fırçaları da dahil olmak üzere her türlü ev cihazına takılıyor.

TARAYICIDA DOOM NASIL OYNANIR?

Doom muhtemelen tüm zamanların en iyi bilinen FPS oyunlarından biridir. Doom'u barındıran bir oyun web sitesini ziyaret edin. Oyunu seçin ve Başlama düğmesine basın. Emülatörün başlamasını ve gerekli alanları indirmesini bekleyin. Yüklendikten sonra oyunu oynayın.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...