Elon Musk Türkiye'de fabrika mı kuracak? Musk Düzce'de fabrika mı kuruyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elon Musk Türkiye'de fabrika mı kuracak? Musk Düzce'de fabrika mı kuruyor?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

28 Haziran 1971 yılında dünyaya gelen Elon Musk dünya çapında başarıları ile anılıyor. TESLA fabrikası için Türkiye'de arazi baktığı iddia edilen Elon Musk Türkiye'de fabrika mı kuracak? Musk Düzce'de fabrika mı kuruyor? Detaylar...

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk'ın Türkiye'de fabrika aradığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Akıllara ise Elon Musk Türkiye'de fabrika mı kuruyor? sorusu geldi. Düzce yerel basınında yer alan haberin ardından ise Elon Musk Türkiye'de fabrika mı kuracak? Musk Düzce'de fabrika mı kuruyor? soruları araştırılıyor.

ELON MUSK TÜRKİYE'DE FABRİKA MI KURACAK?

Tesla ve SpaceX’in sahibi olan dünyaca ünlü isim Elon Musk'ın 2024 yılı içerisinde ülkemizi ziyaret edeceğine dair haberler düzce yerel basınında yer aldı. Ardından ise Düzce'de fabrika mı kuracak? soruları gündeme geldi. Yerel basında yer alan habere göre Hyperloop teknolojisinin çelik borularının Düzce’de üretileceği yer aldı. Hyperloop, vakum ortamı oluşturan boru hatları içerisinde ses hızına (+1200 km/saat) kadar yükselen hızlarda yolcu ve yük taşımayı öngörüyor.

Elon Musk Türkiye'de fabrika mı kuracak? Musk Düzce'de fabrika mı kuruyor?

Maliyetinin 10 milyon doları aşması tahmin edilen proje için Erciyas Çelik Boru ve Çimtaş, HyperloopTT’nin yatırımcıları arasına girecek. Projenin süreci için Elon Musk'ın 2024 yılının Mart ayında Düzce'ye gelmesi bekleniyor.

HYPERLOOP NEDİR?

Hyperloop sistemi, vakumlanmış yani havası alınmış çelik bir tüp ve bunun içerisine yerleştirilmiş elektrikli motorlar tarafından hareket ettirilen bir vagondan oluşuyor. İki metreden biraz daha fazla bir çapa sahip olan civagon, üzerinde bulunduğu manyetik kaldırma özellikli (Maglev) ray sistemi sayesinde yerle teması olmaksızın çalışıyor. (0,5 – 1,5 mm) Böylece hyperloop vagonları hem hava hem de zemin sürtünmesinden bağımsız bir ortamda işleyebiliyor.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Deniz Gümüşsoy 8 Aralık 2023 16:00

Düzce ile beraber bir çok arazimiz var aslında sadece Elon değil biz de değerlendirebiliriz

Beren 8 Aralık 2023 15:59

Elon'un ülkemize yakın olması ileride teknoloji için umut verici

Sonraki Haber Yükleniyor...