Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

A -
A +

Adnan Şahin'den Ramazan SofrasıYUFKALI KÖFTE RULOSU

MALZEMELER
600 g kıyma 
3 adet kuru soğan 
2 diş sarımsak 
1 demet maydanoz 
10 g karabiber 
30 g tuz 
30 g köfte baharatı 
(yenibahar, kimyon)
300 g un 
3 adet yumurta 
20 g şeker 
10 g tuz
150 ml su
300 g yoğurt

 

HAZIRLANIŞI
Önce soğanların bir tanesi rendelenerek bir kaba alınır. İçerisine kıyma, baharatlar, sarımsak, 2 adet yumurta ve ince kıyılmış maydanoz katılır. Malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurulur. Ayrı bir kapta un, yumurta, su, tuz ve şeker karıştırılarak biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur. İstenilen kıvama geldiğinde hamur merdane yardımıyla açılabildiği kadar açılır. (Arzuya göre ayrı bir yerde kıyma streç film yardımıyla inceltilerek hamurun üstüne koyulabilir.) Kıyma hamurun üzerine konularak rulo hâline getirilir. Rulo yapılan kebaplar 2 cm genişliğinde kesilip ızgarada önlü arkalı pişirilir. Elde kalan kuru soğanlar maydanozla birlikte piyazlık hâline getirilir. Diğer bir kâsede yoğurt sos kıvamına gelene kadar çırpılır. Sırayla servis tabağına alınarak sunuma hazır hâle getirilir.

PİR PİRİM SALATALI KOL BÖREĞİ

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

 

MALZEMELER
500 g un
10 g tuz
250 g su
50 g tereyağı

 

HAZIRLANIŞI
İlk olarak un, tuz ve su kulak memesi kıvamında yoğrulup dinlendirilir. 250 gramlık pazılar hâlinde kesilerek yuvarlanır. Yarım saatlik bir dinlenmeden sonra 50 gram yumuşak tereyağı, iki hamurun arasına koymak sureti ile çiftlenir. Sonrasında bir saatlik dinlenmeden sonra hamur açılır. İçerisine hazırlanan iç harç konulur (peynir, maydanoz.) Daha sonra üst taraftan başlayarak kol şeklinde sarılır ve tepsiye yerleştirilerek orta hararetli fırında pişirilir.

 

Salatası için;
100 g pir pirim
20 g ekşi yoğurt
2 g tuz
1 adet kiraz domates 

 

İlk önce pir pirimler yoğurt ile karıştırılır ve tuzu ayarlanır. Kiraz domatesler kızartılır. Sunum tabağının ortasına salata konulur. Üzerine 8 santimetre boyunda kesilen kol böreği yerleştirilir. Yanlarına kızarmış kiraz domates ile tereyağlı kırmızı biber ile servise sunulur.

 

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

HİBEŞ

MALZEMELER
500 g tahin
400 g limon suyu
4 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tatlı toz biber

 

HAZIRLANIŞI
500 gram tahin çukur bir kaba konulur. İçerisine 400 gram limon suyu ilave edilir.  Sarımsaklar eklenir, kimyon ve pul biber ile tatlandırılır. İyice karıştırılır. Servise sunulurken yağda kırmızı toz biber yakılır ve hibeşin üzerine yayılır. Arzuya göre dereotuyla süslenerek ikram edilir. Özellikle kış ayları için iyi bir kahvaltı seçeneği olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.