Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

A -
A +

KABAK MÜCVERİ (6 KİŞİLİK)

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

 

MALZEMELER

 

1 kg kabak
1 adet orta boy
soğan
1 demet dereotu
3 adet taze soğan
3 çorba kaşığı un
4 yumurta
100 gram peynir
rendesi ( beyaz
veya kaşar
peyniri )
1 su bardağı
zeytinyağı
½ çay kaşığı
karbonat
(kabartma tozu)
Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI

 

Soğan küçük küçük doğranır. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Kabaklar rendelenerek bir süzgece alınır ve suyu süzülür. Derin bir kapta, ince kıyılmış soğanlar, maydanoz ve dereotu ile un, yumurta, peynir rendesi, kabartma tozu, tuz ve karabiber karıştırılır. Tepsiye dökülerek 220 derece ısıdaki fırında pişirilir. Kızartma tercih edilecekse mücver tenceresine veya tavaya yağ dökülür. Yağ iyice kızınca, bir kaşıkla hazırlanan karışımdan dökülerek kızartılır. Sıcak veya soğuk olacak şekilde servis edilir.

DOMATES SOSLU LORLU BİBER (5 KİŞİLİK)

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

 

MALZEMELER

 

10 adet ince kabuklu biber

 

250 g az tuzlu lor

 

2 yumurta

 

5-6 kaşık un

 

Zeytinyağı

 

Sos için;

 

2 diş sarımsak

 

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

 

2 orta boy domates

 

1 cay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Kafa kısımları kesilerek çekirdekleri alınan biberlere lor doldurulur. Bir kapta yumurtalar çırpılır, ayrı bir kaba un konulur. Biberler önce una sonra yumurtaya bulanır. Kızgın yağda kızartılır ve servis tabağına alınır. Sarımsaklar ince doğranır ve hafi f ısıtılmış yağda kavrulur. Üzerine doğranmış domatesler ilave edilir. Biraz pişirildikten sonra da biberlerin üzerine dökülerek servise sunulur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.