MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Oruk köftesi için ince bulgur bir kaba aktarılır. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Bu şekilde 10 dakika bekletildikten sonra birkaç defa iyice çekilmiş kıyma, rendelenmiş soğan, biber salçası, tuz, 2 yemek kaşığı un ve kimyon ilave edilir. Orta sertlikte bir karışım elde edene kadar yoğurulur. Misketten biraz daha büyük parçalar koparılarak yuvarlanır. Köfteler un serpilmiş tepsiye aktarılır ve iyice sallanarak her yerinin eşit şekilde unlanması sağlanır. Domatesler rendelenip çekirdeklerini ayırmak için ince telli bir süzgeçten süzülür. Un, tuz, kuru nane, salça ve nar ekşisi ilave edilerek güzelce karıştırılır. Soğan ve sarımsaklar kıyılır ve geniş bir tencerede tereyağında kavrulur. İrice doğranmış sebzeler eklenir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra domates suyu ilave edilir. 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra kalan tüm malzeme eklenir. Kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
MALZEMELER
1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI
Elmalar soyularak ortadan ikiye bölünür. Orta kısımlarındaki çekirdekleri alınır. Tepsi içerisine dizilerek üzerlerine toz şeker ve limonlu su gezdirilir. Elmaların çekirdekleri ve karanfillerde üzerlerine konulur ve 160 derecede 20-25 dakika kadar fırında pişirilir. Krem şanti sütle birlikte karıştırılarak 3-4 dakika kadar kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Fırından çıkarılan elmalar soğutulur. Son olarak üzerine krem şanti konulur ve yeşil toz fıstıkla süslenerek servis edilir.
MALZEMELER
700 g sarı un
HAZIRLANIŞI
Şeker, şerbet hâline gelinceye kadar kaynatılır. İçerisine bir kaşık limon sıkılarak soğumaya bırakılır. Sarı un ve beyaz un karıştırılır. Hamur mayası ilave edilerek elin dayanabileceği kadar sıcak suyla iyice yoğrulur. Bir müddet dinlenmeye bırakılır. Sonra bu hamur, kalıbın içine konulur ve kızgın çiçek yağına daire şeklinde sıkılır. Pişen züngüller, soğuk şerbetin içine batırılıp öbür tava kızarıncaya kadar şekerin içinde kalır. Tabağa çıkarılıp servis yapılır.