BIT BIT ÇORBASI (ESKİŞEHİR)
MALZEMELER
1 su bardağa ince bulgur
6 su bardağa ayran
1 yemek kaşığı tereyağı
4 dal fesleğen (üzerine)
1 adet kuru kırmızı biber (üzerine)
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bulgur ve ayran bir tencereye konulur. Yaklaşık 8-9 dakika kaynatıldıktan sonra tuzu atılır.
Tereyağı bir tavada kızdırılarak çorbanın üzerine dökülür. Fesleğen ve kuru kırmızı biberle süslenerek servise sunulur.
KAYISILI KUZU KOL YAHNİSİ
MALZEMELER
650 g kuzu kol kemiksiz
100 g kuru kayısı (ekşi)
1 adet çubuk tarçın
10 g toz şeker
10 adet arpacık soğan
5 adet tane sarımsak
50 g nohut (haşlanmış)
5 adet yıldız
anason
Yeterince tuz ve kara biber
20 g zeytin yağı
10 g tereyağı
HAZIRLANIŞI
İlk önce kuzu etleri doğranır ve alt üst yapılarak kızgın tavada çevrilir. Daha sonra ise tavaya zeytinyağı ve tereyağı konulur. Kızaran etler sotelenirken arpacık soğanı, sarımsak, cubuk tarçın, kayısı ve tatlanması için toz şeker ilave edilir. Suyu verildikten sonra ise yıldız anason, tuz ve biberi kontrol edilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Etlerin pişmesine yakın içerisine haşlanmış nohutlar ilave edilir. Kontrollü şekilde yaklaşık 15 dakika kadar daha pişirilerek sıcak servise sunulur.
MAŞ PİYAZI
MALZEMELER
300 g maş fasulyesi
150 g maydanoz
100 g taze soğan
Pul biber
50 ml zeytinyağı
75 ml nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden ıslatılmış olan maş fasulyesi haşlanır. Yeterince yumuşayan fasulyelerin suyu süzdürülür. Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılır. Soğuyan maş fasulyeleri diğer tüm malzemelerle karıştırılıp servis edilir.

