MALZEMELER
1 su bardağa ince bulgur
HAZIRLANIŞI
Bulgur ve ayran bir tencereye konulur. Yaklaşık 8-9 dakika kaynatıldıktan sonra tuzu atılır.
MALZEMELER
650 g kuzu kol kemiksiz
HAZIRLANIŞI
İlk önce kuzu etleri doğranır ve alt üst yapılarak kızgın tavada çevrilir. Daha sonra ise tavaya zeytinyağı ve tereyağı konulur. Kızaran etler sotelenirken arpacık soğanı, sarımsak, cubuk tarçın, kayısı ve tatlanması için toz şeker ilave edilir. Suyu verildikten sonra ise yıldız anason, tuz ve biberi kontrol edilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Etlerin pişmesine yakın içerisine haşlanmış nohutlar ilave edilir. Kontrollü şekilde yaklaşık 15 dakika kadar daha pişirilerek sıcak servise sunulur.
MALZEMELER
300 g maş fasulyesi
HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden ıslatılmış olan maş fasulyesi haşlanır. Yeterince yumuşayan fasulyelerin suyu süzdürülür. Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılır. Soğuyan maş fasulyeleri diğer tüm malzemelerle karıştırılıp servis edilir.