Türkiye Gazetesi E-Gazete
Arama
Kaydet
a- | +A

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası
Başlık ResmiAdnan Şahin'den Ramazan Sofrası

KUZU İÇİ ÇORBASI

MALZEMELER

15 g kuzu ciğeri                
15 g kuzu eti                     
10 g pirinç              
5 g kuş üzümü                
3 g dolmalık fıstık          
Maydanoz, 1 g tuz    
Kuzu eti suyu
15 g tereyağı      

HAZIRLANIŞI

Kuzu eti, az suda haşlanır. Daha sonra tereyağı ilave edilip kavrulur. Kaynatılan kuzu suyu eklenir. Geri kalan malzemeler de konulur. Pirinçler iyice kaynayıp açıldıktan sonra maydanoz ilavesi ile sıcak servis edilir.

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası
Başlık ResmiAdnan Şahin'den Ramazan Sofrası

KAZBAŞI

MALZEMELER

1 kg kuzu but 
(50‘şer gram kuşbaşı hâlinde)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş büyük soğan suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
½ Türk kahvesi fincanı su
1 diş sarımsak (ezilmiş)

HAZIRLANIŞI

Soğan suyu, kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı, tuz ve sarımsak karıştırılır. Etlerle birlikte harmanlanır. En az üç saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen etler ızgarada arkalı önlü kızartılır. Bir tencereye alınır ve ½ fincan su ile kısık ateşte ağzı kapalı olarak etler pişinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekmemiş ise ağzı açık olarak kaynatılarak suyu çektirilir. Sıcak şekilde servis edilir. 
Not: Kömür ızgarasında yapılıyor ise tencerede pişirme aşamasına gerek yoktur.

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası
Başlık ResmiAdnan Şahin'den Ramazan Sofrası

ÇULLAMA

MALZEMELER

5-6 parça tavuk kalça
2 bardak tavuk suyu
3 bardak un
Su, Tuz, Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

İlk olarak tavuklar haşlanır. Etleri parça parça tiftiklere ayrılır. Tuz ve karabiber eklenerek kenarda bekletilir. Tavuğun suyu ile üç bardak un karıştırılır ve koyu sıvı bir hamur hazırlanır. Tavuklar, lalanga hamuru da denilen bu kıvamlı hamurun içerisine parça parça atılır. Karışıma bulandıktan sonra kızarması için kaşıkla kızgın yağlı tavaya dökülür. Her kaşığın içine 2-3 parça tavuk eti düşmesine dikkat edilir.

ÖNE ÇIKANLAR