MALZEMELER
15 g kuzu ciğeri
HAZIRLANIŞI
Kuzu eti, az suda haşlanır. Daha sonra tereyağı ilave edilip kavrulur. Kaynatılan kuzu suyu eklenir. Geri kalan malzemeler de konulur. Pirinçler iyice kaynayıp açıldıktan sonra maydanoz ilavesi ile sıcak servis edilir.
MALZEMELER
1 kg kuzu but
HAZIRLANIŞI
Soğan suyu, kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı, tuz ve sarımsak karıştırılır. Etlerle birlikte harmanlanır. En az üç saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen etler ızgarada arkalı önlü kızartılır. Bir tencereye alınır ve ½ fincan su ile kısık ateşte ağzı kapalı olarak etler pişinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekmemiş ise ağzı açık olarak kaynatılarak suyu çektirilir. Sıcak şekilde servis edilir.
MALZEMELER
5-6 parça tavuk kalça
HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavuklar haşlanır. Etleri parça parça tiftiklere ayrılır. Tuz ve karabiber eklenerek kenarda bekletilir. Tavuğun suyu ile üç bardak un karıştırılır ve koyu sıvı bir hamur hazırlanır. Tavuklar, lalanga hamuru da denilen bu kıvamlı hamurun içerisine parça parça atılır. Karışıma bulandıktan sonra kızarması için kaşıkla kızgın yağlı tavaya dökülür. Her kaşığın içine 2-3 parça tavuk eti düşmesine dikkat edilir.