Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

A -
A +

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

 

 

Kadıköy Söğütlüçeşme’de açılan Terminal Kadıköy, şık tasarımı ve özenle seçilmiş lezzet seçenekleriyle yerel ve uluslararası mutfakları bir araya getiriyor. 

 

Kompleksin içinde yer alan Deli-Deli; fermente ürünler, şarküteri lezzetleri ve aylık sınırlı konsept yemeklerle ziyaretçilere eşsiz bir tat ve kültür deneyimi yaşatıyor.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

Damak zevkine adanmış yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda TERMİNAL KADIKÖY gastronomi keyfi adına birçok seçeneği sunan bir kompleks. Söğütlüçeşme’nin hemen altında yer alan kaliteli ambiyans ve lezzetli yemeklere adanmış devasa bir konsept.

 

Öncelikle bu alanı bu kadar keyifli, şık ve kaliteli şekilde insanların hizmetine sokan ULAŞTIRMA ve ALTYAPI BAKANLIĞI'nı tebrik etmek gerek.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

Elbette sonrasında büyük bir bütçe ile yatırımı gerçekleştiren AKFEN HOLDİNG geliyor. Şüphesiz ki burada yer alan yeni konsept markaların ya da özenle seçilmiş klasik markaların ülkenin seçkin markaları olduğunu söylemek çok yanlış olmayacak.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

TERMİNAL KADIKÖY içinde yer alan ve sergilenen lezzetli mutfak sürprizlerini keşfetmek ve yetenekli zanaatkârlarla tanışmak için harika bir fırsat.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

Kompleks içinde bulunan DELİ-DELİ, Kadıköy’ün kültürel ayrıntılarını yansıtarak gündelik hayat ve lezzet sanatını merkeze alan bir çalışma sunuyor.

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de
KALİTE VE LEZZET  BİR ARADA

Mekânın tam ortasındaki büyük orta masa sohbete davet ederken, akşam saatlerinde yumuşak ışıklandırma mekâna özel ve keyifli bir atmosfer katıyor. Şef Nizar Alazi’nin fermente ürünler konusundaki uzmanlığı ve farklı yaklaşımıyla hazırlanan az sayıda ama iddialı lezzetler sunuluyor. Konuklar, yerel ürünlerle modern mutfak sanatını birleştiren alakart seçenekler, zarif boardlar, sandviçler ve kaliteli şarküteri ürünleriyle kendilerini şımartabilir ve fiyat-performans açısından beklentilerini karşılayabilir.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

HER BÜTÇEYE UYGUN SEÇENEK

Lezzet kavramınızı ülke sınırlarımızın ötesinde bir yolculuğa çıkarmak ister misiniz? Kısaca İstanbul’dan ayrılmadan dünyanın dört bir yanına bir lezzet yolculuğu.

 

TERMİNAL KADIKÖY DELİ-DELİ tam da bu iddiayı taşıyor. Fransız, İtalyan, İspanyol, Orta Doğu ve Asya mutfaklarından az ama nitelikli örnekler...

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

Diğer yandan, İstanbul’da hem özel hem de lezzetli ürünleri bulabileceğiniz muazzam bir şarküteri sunuluyor; soğuk dolaplar kalabalık değil, seçkin ürünlerle dolu. Yerel ürünler, bölgesel spesiyaller ve damak tadınızı yeni lezzetlerle tanıştıracak sıra dışı yemekler...

 

İster tek başınıza kendinizi şımartmak, ister misafirlerinize etkileyici bir ziyafet sunmayı arzu edin, her bütçeye ve zevke uygun seçenekler mevcut. Alışveriş çantanızı hazırlayın ve İstanbul’un yeni lezzet adresinde sizi bekleyen onlarca lezzeti keşfetmek için yola çıkın!

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

Kendine özgü kimliği ve keyifli karmaşasıyla bu eşsiz lokasyonda ustalıkla tasarlanan mekân, modernliği zarafetle birleştiriyor.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

 

Samimi, heyecanlı ve konforlu yemek deneyimini çağdaş bir tasarımla zenginleştiriyor. Rafine karışımlar, sağlıklı süreçlerle hazırlanmış şarküteri lezzetleri, fermente ürünler ve yerel tatlar iç içe geçiyor. Tarihle harmanlanmış ortam ve kusursuz hizmet eşliğinde, burada Kadıköy’ün sadece tadını değil ruhunu da yaşayabilirsiniz. Bu arada her ay bir kere sadece 14 kişi ile sınırlı ülke mutfaklarını tanıtan konsept yemekler yapılıyor.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

TATAR ÇORBASI

MALZEMELER

 

>> 300 g kıyma
>> 1 küçük soğan
>> Tuz, karabiber

 

Hamuru için;

 

>> 1 su bardağı su
>> 1 yumurta
>> 3,5 su bardağı un
>> 1 çay bardağı nohut
>> 1 tatlı kaşığı nane
>> 1,5 yemek kaşığı salça
>> 1 tutam karabiber
>> 2 yemek kaşığı zeytinyağı
>> Tuz

HAZIRLANIŞI

İlk olarak soğan rendelenir. Sonra kıyma ve baharatlarla karıştırılıp yoğrulur. Hamur için tüm malzemeler karıştırılır. Az az un eklenerek yoğurma işlemi sürdürülür. Hazırlanan hamur 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sürenin sonunda merdane yardımıyla açılır ve küçük kareler hâlinde kesilir. Ortasına küçük küçük kıyma konulur. Daha sonra hamurlara üçgen şekil verilip kapatılır. 190 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kontrollü pişirilir. Tencereye yağ ve salça konulup kavrulur. Ardından 1,5 litre su ile nane ilave edilerek kaynamaya bırakın. Su kaynayınca nohut ve mantıları eklenip pişmeye bırakılır.

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

ETLİ SOĞAN DOLMASI

MALZEMELER

>> 3 adet kuru soğan

 

Harcı için;

 

>> 250 g dana döş eti
>> 4 yemek kaşığı pirinç
>> ½ demet maydanoz
>> 1 tatlı kaşığı biber salçası
>> 1,5 çay kaşığı tuz
>> 1 tutam karabiber
>> 1 tutam pul biber
>> 1 tutam toz kırmızı biber
>> 1 tutam kuru nane
>> 1 tutam sumak
>> 1 tutam kimyon
>> 4 yemek kaşığı nar ekşisi
>> ½ çay bardağı zeytinyağı

 

Sosu için:

 

>> 1 yemek kaşığı biber salçası
>> 1 yemek kaşığı domates salçası
>> 1 diş sarımsak
>> Tuz, toz kırmızı biber
>> 1 tutam sumak
>> ½ çay bardağı nar ekşisi
>> ½ çay bardağı zeytinyağı
>> 1,5 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

İlk olarak soğanlar altından ve üstünden kesilerek düzleştirilir. Dikine kesik atılır ve kaynar tuzlu suda haşlanır. Yumuşayınca sudan alınır ve 10 dakika bekletilir. Soğanlar yaprak yaprak ayrılıp içlerindeki zarları da ayrılır. Ortalarında kalan küçük kısımlar kenara alınır. İç harç için pirinçler yıkanıp süzülür. Maydanozun sadece yaprakları incecik doğranır. Geniş bir kâsede kıyma, pirinçler, maydanoz, doğranmış soğanlar, tuz, baharatlar, salçalar, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştırılır. Her haşlanmış soğanın içine yaklaşık bir yemek kaşığı kadar harç konularak yuvarlanır. Dolmalar aralarında fazla boşluk kalmayacak ve birleşme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizilir. Sos malzemeleri de bir kâsede çırpılarak, soğanların üzerine gezdirilir. Daha sonra tepsi ıslatılmış yağlı kâğıt ile kapatılıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. 

 

Kadıköy'ün tadı ve ruhu Terminal'de

KARAKUŞ TATLISI

MALZEMELER

 

>> 1 adet yumurta
>> 1 su bardağı yoğurt
>> ½ su bardağı su
>> 5 yemek kaşığı zeytinyağı
>> 4 su bardağı un
>> 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
>> 1 çay kaşığı kabartma tozu
>> 1 tutam tuz

 

 Açmak için;

 

>> 3 yemek kaşığı mısır nişastası
İçi için:
>> 1 su bardağı ceviz

 

Kızartmak için;

 

>> 2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
>> 2 su bardağı toz şeker
>> 3 su bardağı su
>> 1 çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

İlk olarak şerbet hazırlanır.  20 dakika kısık ateşte kaynatılıp soğutulur. Hamuru için sıvı malzemeler karıştırılır. Üzerine kabartma tozu ve tuz eklenir. Un azar azar ilave edilerek yoğrulur. 6 eşit parçaya bölünüp yuvarlanır, üzeri örtülerek dinlendirilir. Her beze, incecik açılır. Hamur oklavaya dolanır. Hamur akordeon gibi, dört santimetre eninde katlanır. Üçüncü katına, aralarında boşluk kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı kadar iri dövülmüş cevizden serpilir. Oklavadaki hamur katlı biçimde sonuna kadar devam ettirilir. Cevizlerin kenarlarında boşluk kalacak şekilde hamur bıçakla kesilir. Her parça kenarlardan ortaya doğru sıkıştırılarak pileli bir görüntü elde edilir. Geniş bir tavada sıvı yağ ısıtılır. Hamurlar önlü arkalı eşit şekilde kızartılır. Tatlılar kevgirle alınarak doğrudan soğuk şerbete atılır. 2-3 dakika bekletilip servis tabağına alınır. 

 

 

 

Adnan Şahin'in önceki yazıları...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.