AK Parti’nin seçimleri erteletmek istediğini kim söyledi?

Sesli Dinle
A -
A +

Büyük bir felaket yaşadık. Deprem çok daha uzun süre hayatımızı haklı olarak meşgul edecek. Türkiye yüzyılın ağır sıkıntısını atlatmaya çalışıyor. Kolay değil. Hayatını kaybedenler, enkaz altında kalanlar, her şeyini yitiren insanlar. Dualarımız onlarla... 

 

Daha depremin üçüncü günü muhalefet "seçimler ertelenemez" diyerek algıya başladılar. Hâlbuki hükûmet cenahından kimse seçimle ilgili konuşmamıştı. Konuşan tek kişi Bülent Arınç’tı. Onun da AK Parti’yi bağlamayacağını cümle âlem biliyor. Ömer Çelik de Arınç’ın fikirlerinin AK Parti’yi bağlamayacağını ifade etti...

 

Muhalefet partilileri küçüğünden büyüğüne tek ses olmuş seçimi iptal etmeyi düşünenleri hapse atmakla bile tehdit ettiler! 

 

Benim görüştüğüm AK Partililer seçimi iptal etmek gibi bir düşünceleri olmadığını söylediler. Hatta yetişirse 14 Mayıs’ta yapılması fikrinden caymış değiller. Şayet yetişmezse 18 Haziran’da yapılması planlanıyor. Bir ihtimal 11 Haziran’da da yapılabilir. 

 

Eğer nüfus işlemleri ve depremden kaynaklı teknik meseleler halledilirse 14 Mayıs hâlâ en güçlü ihtimal. 

 

Ne yazık ki muhalefet deprem bölgesinde insanların Cumhur İttifakı’na tepki göstereceğini düşünüyor. Burada daha insani düşünüp seçimden hiç bahsetmemek, muhalefetin lehineydi. Ama öyle yapmadılar. “Sakın ha, seçimi iptal etmeyin. Yoksa görürsünüz” türü yorumlarla yol alınamaz. 

 

Şahsi görüşüm açık. Seçimler en geç 18 Haziran'da yapılmalı. 5 yılı geçmeden bu iş bitmeli. Genel olarak toplumsal rahatlama böyle sağlanır. Muhalefet de, “Hükûmet sivil darbe yapıyor. Demokrasiye inanmıyor” türü yorumları boşa düşer. 

İşinize gelince Bülent Arınç’tan iyisi yoktu!

Bülent Arınç çok tartışılan bir isim. Her açıklaması muhalefet ya da iktidar tarafından eleştiriliyor ya da övülüyor. Muhalefet daha yakın zamanda Arınç’ı öve öve bitiremiyordu!.. "Seçim ertelensin" deyince Arınç’ı topa tuttular. Hatta "hükûmet ona söyletiyor!" bile dediler. Birkaç ay öncesine kadar muhalefet Bülent Bey'i yere göğe koyamıyordu. 

 

Mesela 18 Nisan 2022’de şöyle bir açıklaması var: “Yani ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?” O zaman muhalif kanallar özgül ağırlığı var diye baş tacı etmişlerdi... 

 

Hele 20 Kasım 2020’de yaptığı şu açıklama muhalefet açısından tadından yenmiyordu: “Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tutuklu kalmaması lazım. Selahattin Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir.” 

 

İşlerine geldi mi iyi, gelmedi mi kötü. Sevsinler sizin bakış açınızı!.. 

Kolon kesenler hakkında idari işlem yapılsın!

Maraş merkezli iki depremde çok sayıda vatandaşımız vefat etti. Yıkılan binaların enkazında kalan vatandaşlarımız var. Peki bu binaların bir kısmı nasıl yıkıldı?

 

Çok basit, bazı esnaflar dükkânı büyütmek için kolonları kesmişler!.. 

 

Dünyada kolon kesmek bir tek bizde vardır!.. Hatta K. Maraş’ta kolonlar kesildiği için vatandaşlar savcılığa şikâyette bulunmuş ama savcılık takipsizlik vermiş. 10 ilimizi etkileyen depremde kolonları kesen herkes hakkında hukuki işlem yapılsın! 

 

Deprem bölgesi olan her ilde belediyeler araştırma yapsın. Kolonları kesik dükkânları mühürlesinler. Sonra da hukuken ne yapılması gerekiyorsa yapılsın!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.