Atilla Yeşilada Hocam, bu ne yaman çelişki!..

Sesli Dinle
A -
A +
  
  

Bazıları 1990’larda görev aldı devlette. Hepsi bırakıp kaçtı. Türkiye son 20 yılda muazzam ilerlemeler kaydetti. 1,5 yıldır da ekonomist sıkıntıları var. Hayat pahalılığı yüksek. Muhalif ekonomistler ya faiz artırın diyor ya da IMF ile anlaşın. Dün de faizler 1,5 puan indi ama dolar kıpırdamıyor. Bu durumu da izah edemiyorlar... 

 

Bu arada Suudi Arabistan bizim Merkez Bankamızda 5 milyar dolarlık hesap açtı. Eskiden yabancı sermaye gelmezdi. Şimdi geliyor, moralleri bozuluyor. 

 

Atilla Yeşilada bu durumu nasıl izah etmiş bakalım: “Mevduat hesabı açmak SWAP anlaşmasından farklı bir yöntem. SWAP anlaşmalarındaki tutarlarının TCMB tarafından kullanılabilmesi mümkün değil, Ancak burada farklı bir durum var. Bu 5 milyar dolar, mevduat hesabına yatırıldığı için TCMB bunu kullanabilir. Anlaşma Sisi ile el sıkışmanın hediyesi olabilir.”

 

Yani Sayın Erdoğan Mısır Devlet Başkanıyla el sıkıştı diye Arabistan 5 milyar dolar vermiş! Peki Araplar gerçekten parayı durduk yere mi veriyor? Yoksa bir mantıkla mı? Yakın geçmişte Atilla Yeşilada Araplarla ilgili ne demiş, bir bakalım... Tam 4 sene önce 2018’de DW Türkçe’de Nevşin Mengü’nün YouTube’daki programında mealen şöyle diyordu:

 

“Araplar paralarını sokağa atmazlar. Mantıkla hareket ederler. Mutlaka kâr elde ederler...”

 

“Yolun sonuna geldik” başlıklı videoda ayrıca 15. dakikada, “Türkiye tıpkı Arjantin gibi IMF ile anlaşacak” da demiş. 

 

Valla Atilla Hocam, Sayın Erdoğan senin de ayarlarını bozmuş! Bak ne dersen tersi oluyor. Sen diğerleri gibi değilsin diyeceğim ama ne deseniz olmuyor. Bence pes edin... 

 



 

Muhalif ekonomistler şokta!

 

 

 

Dün Merkez Bankası faizleri 1,5 puan indirdi. Önceden faizin f’si duyulsa dolar uçardı. Şimdi yaprak kımıldamıyor. Muhalif iktisatçılar şokta! “Nasıl böyle oluyor, anlamış değiliz” diyorlar. 

 

Üretim iyi. İhracat rekorlar kırıyor. Genel olarak makro rakamlar iyi. Bir de şu hayat pahalılığı azalsa tam süper olacak.

 

Tamam halk zorlanıyor. Hükûmet dar gelirlilere her türlü yardımı ediyor. Ezdirmemeye çalışıyor. 

 

Ocaktan sonra enflasyon da düştü mü, muhalifler iyice sıyıracak! Zaten muhalifler moral bozmak dışında bir şey dedikleri yok. Önerileri zaten yok. Millet de olan biteni görüyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.