Elon Musk, Twitter için ABD devletiyle karşı karşıya 

Sesli Dinle
A -
A +
Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı. Aldıktan sonra ABD devletiyle Twitter’ın eski sahipleri arasında bazı atışmalar oldu. FBI, CIA ve ABD devletinin Twitter’a talimat vererek nasıl iş birliği yaptığı ve istediği haberleri büyüterek gördüğünü, istemedikleri haberleri yok saydığını ortaya koydu. 
 
Daha sonra Fox News kanalından gönderilen Tucker Carlson’a alan açtı. Carlson eski ABD başkanları ve önemli kişiler hakkında açıklamalarda bulundu. Musk da o görüşleri destekledi. 
 
Derken Twitter da yapacağı yeniliği kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Musk, yeni değişiklikle birlikte doğrulanmamış hesapların günde en fazla 600 tweet okuyabileceğini açıkladı.
 
Duyuruyu kendi hesabından yapan Musk, "Aşırı veri kazıma ve sistem manipülasyonu düzeylerini ele almak için aşağıdaki geçici sınırları uyguladık.
 
>  Doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet,
> Doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet,
> Yeni ve doğrulanmamış hesaplar günde 300 tweet görüntüleyebilecek”
ifadelerine yer verdi.
 
Sosyal medya kullanıcıları bu düzenlemeden memnun olmadıklarını belirterek Musk'a tepki gösterdi. Gelen mesajların ardından yeni bir açıklama yapan Musk doğrulanmamış hesapların 800 tweet okuyabileceğini duyurdu. Ve şöyle dedi: 
 
“Yakında doğrulananlar için 8000, doğrulanmamışlar için 800 ve doğrulanmamış yeniler için 400'e yükselen oran limitleri..."
Peki bu ne anlama geliyor? BBC Türkçeye konuşan internet ve toplum araştırmaları merkezi Gözlemevi'nin kurucusu ve eski Google çalışanı Handan Uslu ise Musk'ın diğer teknoloji şirketlerinin Twitter verilerini kullanarak güçlenmesini istemediğine dikkat çekiyor:
 
“Bizim verilerimiz şirketler için son derece önemli. Örneğin veri kalitesinin biraz düşmesi bile Facebook'un reklam gelirlerinin azalmasına neden oldu ve işten çıkarmalar yaşandı. Bizim ne kadar verimizi alır, etkileşimi arttırır ve nokta atışı reklam verirse o kadar çok para kazanıyor bu firmalar. Elon Musk’ın yönetimindeyse genel olarak başka bir teknoloji sitesi güçlenmesin bakış açısı var."
 
Elon Musk, ABD devletiyle açıktan bir güç kavgası veriyor. Bakalım bu kavganın sonu ne olacak?..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.