En düşük emekli aylığı

Sesli Dinle
A -
A +

Hükûmet yüksek enflasyondan insanları korumak için bir dizi önlem alıyor. Asgari ücreti 8.500 TL yapması, EYT’nin çıkması, 3600 ek gösterge önemliydi. 

 

Dün de refah payıyla beraber memur ve emeklilere yüzde 25 zam yaptı hükûmet. Memur ve memur emeklileri tamam. Onların; 15 Ocak’tan sonra 3600 ek gösterge ile maaşları biraz daha artacak. 

 

Ancak memur olmayan diğer emeklilerin maaşlarına yüzde 25’ten daha fazla yapılabilirdi. Çünkü 3.500 TL maaş alan birinin 4.375 TL oldu. Memur değilse ve tek gelir kalemi buysa maaş biraz az kaldı. 

 

Üç gün önce gazetemiz Türkiye’de intibak yasası manşetteydi. O geçerse 2000 öncesi emekli olanların maaşları biraz artar. Böylece düşük emekli maaşı alanlar biraz olsun rahatlar. 

 

Bize en çok sorulan buydu. Düşük emekli maaşı alanlar bir düzeltme istiyordu. Belki intibakla bir düzenleme olur.

Türkiye enerji merkezi olurken 

Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa’yı gaz açısından zorda bıraktı. Rusya ve Ukrayna ile konuşabilen tek ülke Türkiye. Özellikle Rusya’nın dünya ile tek bağlantısı biziz. 

 

Putin Türkiye’nin bir enerji üssü olacağını açıklamıştı. Dün nihayet bu yönde önemli bir adım atıldı. Türkiye ile Bulgaristan doğalgaz alanında iş birliği anlaşması imzaladı. Enerji Bakanı Dönmez, “Bu anlaşmanın süresi 13 yıl olacak. Yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi söz konusu” açıklamasında bulundu. 

 

Yine Bakan Bey'in dediği gibi Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğalgaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak bu anlaşma. Ve tabii Türkiye’nin gaz merkezi olmasının da temel adımlarından biri. 

 

Zaten coğrafi olarak tam merkezî konumdayız. Jeopolitik açıdan vazgeçilmez bir noktamız var. Batı umarım Türkiye’nin önemini görmüştür. 

Yabancı medyanın çaresizliği

Yabancı medya seçimler yaklaştıkça Türkiye üzerine analizlerini artırıyor. Açık açık Erdoğan’ın gitmesi için çağrıda bulunuyor. Bu yayınların Türk halkı üzerinde bir etkisi yok. En azından Batı’nın kafa yapısını öğreniyoruz.

 

ABD merkezli Politico dergisi Türkiye’deki seçimlerin 2023’te dünyada en önemli olay olduğunu yazmış. "Erdoğan savaş çıkarır" demişler. Otoriter, diktatör ne varsa demişler. 

 

Aynı sözleri Foregin Policy dergisi de söylemiş. Türkiye'nin en kritik seçimi için "kan gölüne dönüşmeyi vadeden bir ortam" olarak yorumlamış. Seçimler adil ve özgür olmayabilirmiş! 

 

Daha önceden Erdoğan gidici diyenler şimdi fikir değiştirmiş. Onlar da son zamanlarda bazı şeylerin değiştiğini görmüşler. 

 

Ben muhalefetin yerinde olsam yabancı medyanın bu yazdıklarına sert çıkardım. “Size ne, Türkiye’nin iç işlerinden!” derim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.