EYT’de yaş şartı olmamalı

Sesli Dinle
A -
A +

Emeklilikle Yaşa Takılanlar, Türkiye’nin şu an bir numaralı gündemi. Herkes bununla yatıp kalkıyor. Millet bir an önce yasa çıksın diye bekliyor. 

 

AK Parti’nin artık kaçarı yok. Bir ara yaş sınırı söylendi. Bu da geri teper. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e bu soruldu. Bakan Bey şöyle dedi: “Çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum...” 

 

Bilgin, EYT'lilere ilişkin güncel rakamı da paylaştı: “Haziran rakamları 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1,8 milyon civarı oldu. Bu rakamlar da dâhil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım."

 

Farklı iş yerlerinde çalışmış, hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanların bulunduğuna dikkati çekti Bilgin. 

 

"EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar, dosyalarıyla geliyor. İncelenip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclis'e götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil, uzun zamandır çalışıyoruz."

 

EYT artık çıkmalı ve yaş şartı olmamalı. İnanın herkes bunu konuşuyor. Konu açıldığında televizyonlar müthiş reyting yapıyor. Milyonlar ve aileler bütün gazetecilere sadece bunu soruyor. Başka gündem yok. 

 

İnsanlar bu ekonomik sıkıntıda büyük umutlar içindeler. EYT çıkarsa biraz rahatlarız, nefes alırız diye düşünüyorlar. 

 

Gazetelerde Maliye Bakanıyla Sosyal Güvenlik Bakanı anlaşamadılar türü haberlerde çıkıyor. EYT’liler en küçük eleştiriyi bile kabul etmiyorlar. 

 

Bence bir açıklama yapıp bu kanun çıkacak denmeli.

 

Dün Ahmet Sözcan açıklama yaptı TGRT Haber’de. Kanun ne zaman çıkarsa çıksın tarih 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak. Bunu duymak EYT’lileri biraz olsun rahatlattı. 

 

Bu arada asgari ücret de 8 bin TL’den aşağı olmamalı. Her ne kadar EYT kadar önemli gibi görünmese de çalışanlar ehemmiyet veriyor. Her türlü sorunun cevabı bir ay içinde alınacak. Bekleyip görelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.