Hükûmetimiz şu sorunlara da el atsın...

Sesli Dinle
A -
A +
Ekonomideki sorunları dile getirmiştik. Hayat pahalılığı bir an önce son bulmalı. Yani enflasyonun durduğunu görmeliyiz. Gerçekten zamlar ve pahalılık milletin belini büküyor. Emeklilerin durumu da ortada. İstenilen olmadı... 
 
Sayın Erdoğan Körfez turuna çıktı. Oradan mutlaka bir yatırım gelecektir. Avrupa ve Amerika’dan da yatırım gelirse zamanla işler düzelecektir. Tabii böyle olmasını umuyoruz. Henüz halka yansıyan bir şey yok. 
 
Hükûmetimizin çözmesi gereken başka konular da var. Bunlardan biri başıboş köpek sorunu. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde başıboş köpek olmaz. Asla sokakta böyle şeyler göremezsiniz. Ya belediye ya hükûmet bu işi acilen çözmeli. Hemen her gün başıboş köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden ya da yaralanan çocuk haberlerini okuyoruz. Ateş düştüğü yeri yakar. Ne olursunuz bu meseleyi artık çözün. Hayvan haklarını savunacağız diye sahipsiz köpekleri sahiplenenler yanlış yapıyorlar. Bu hayvanlar belediyenin gösterdiği barınaklarda yaşayabilir... 
 
Bir diğer konu taksi meselesi. 1980’lerden bu yana İstanbul’da taksi sayısı hâlâ aynı. 18 bin civarında taksi var. 1980’lerden bu yana İstanbul nüfusu tam 4 kat arttı. Neredeyse 20 milyon nüfusu var şehrin. 
 
İstanbul’da taksiye binmek imkânsız. Hem taksi sayısı az hem de bazı temel sorunlar asla çözülemiyor. Taksiciler ya durmuyor ya kısa mesafeye yolcu almıyor. Hâlâ pazarlık yapanlar var. Turist arayanlar var. Taksiye binmek işkence. Ya gidecekleri yeri beğenmiyorlar ya da yolcu seçiyorlar. Gerçek bir demokratik ülkede bu olmaz. Şu taksi sayısı iki katına çıksın. İnanın rahatlar. Veyahut UBER serbest bırakılsın. Neden bu sorun çözülmez, anlamış değilim. Çok mu zor taksi sayısını artırmak?.. 
 
Bir diğeri de vergi adaletsizlikleri. Son zamlar genelde alt ve orta sınıfı vuruyor. Harçlar, benzin zammı, zengini çok rahatsız etmiyor. Mutlaka zenginlere yönelik vergiler çıkarılmalı. Lüks arabalar ve lüks evlere yüksek vergi olabilir. Pahalı olan her şeye ekstra vergi konulsun. Ama dar gelirlinin canı acıtılmasın. Şu an emekliler resmen can çekişiyor. Geçinmek imkânsız hâle geldi. Zamlar onların belini daha çok büküyor. Bir adalet sağlanırsa millet nefes alır. 
 
Bunlar yapılmazsa maalesef işin içinden çıkılmaz hâle gelir. Yerel seçimlerde işler zorlaşır. Muhalefetin dağınık olması da işe yaramaz. Demedi demeyin!.. 

Ülkede muhalefet yok!

Zamları görüyoruz. Emeklilere yapılanları da. Hemen her gün her şeye zam geliyor. Peki siz bu durumda hükûmeti zorlaması gereken muhalefet partileri nerede?
 
Hâlâ çıtları çıkmıyor. Demokrasilerde muhalefet olmazsa olmaz. Hükûmeti de diri tutar. Ama bizde muhalefetin iktidar olmak gibi derdi yok. Kendi kendileriyle kavga ediyorlar. Laf yetiştiriyorlar. 
 
Tam muhalefet edecekleri ortam var. 6’lı Masa birbirini yemekle uğraşıyor. Allah hepsine akıl fikir versin. Şu ortamda bile muhalefet edemeyeceklerse ne zaman edecekler? İnanılır gibi değil!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.