İlkeli olmak ve siyaset arenası

Sesli Dinle
A -
A +

Mahkemenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği karar hâlâ tartışılmaya devam ediyor. Burada önemli olan İmamoğlu’na verilen siyaset yasağı.

 

Henüz İstinaf ve Yargıtay aşamaları bitmedi.

 

Ortada kesinleşmiş bir karar yok. Ancak alt mahkemenin verdiği “siyaset yasağı” kararı tartışılmalı. Burada önemli olan bu karara itiraz etmek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyaset yasaklısı oldu. Nitekim o süreçten sonra Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına kadar geldi. Tabii Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir fark var. Sayın Erdoğan çok başarılı bir belediye başkanıydı. Hizmetleriyle ön plandaydı. Aynı şeyi Ekrem Bey için diyemeyiz. Ortada hizmet yok...

 

Bunlar ayrı konular. İlkeli olmak gerekirse Ekrem Bey'e verilen siyaset yasağı kararını da eleştirmeliyiz. Kendi savunduğumuz birine olunca iyi, başkasına kötü dememeliyiz. Bu kadar basit. Siyaset yasağı Türkiye’de çok denendi ve sonuç alınmadı. Ayrıca adil de değil. Ekrem Bey'e siyaset yasağı konunca ele ne geçecek? Komple siyasetten atılsa ne olacak?

 

İster istemez birileri de, “Herhâlde Ekrem Bey'den çekiniyorlar” diyor. Çekinilecek bir taraf yok ama bu karar gelince böyle düşünülüyor. AK Parti de hakaretten ziyade siyaset yasağı kısmına itiraz etmeliydi...

 

Siyaset arenası elbette bu kararlar değişir. Bir kere Ekrem İmamoğlu 6’lı masanın adayı olabilir mi sorusu gündemde. Meral Akşener baştan beri Ekrem Bey'e sıcak bakıyordu. “Masaya gelirse hayır demeyiz” diyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’na sıcak bakmıyor.

 

6’lı masada Kemal Kılıçdaroğlu hâlâ en güçlü aday. Ama masa karıştı. Herkesin bir hesabı var. Ya Kemal Bey'e evet diyecekler ya da İyi Parti Ekrem Bey'de ısrar edecek. Bu da masanın dağılması demek.

 

“Siyaset yasağı” kararı en çok muhalefeti karıştırdı. Kendi içlerinde bir dizayn olacak mı yoksa suhuletle mi atlatacaklar göreceğiz. Seçimlere bir şey kalmadı. Hepi topu 5 ay var. O süre çabuk geçer. Muhalefet henüz hiçbir konuda somut adım atmadı. Bir öneri de yok.

 

Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak, projeler söylenecek, daha çok iş var...

 

Muhalefet Saraçhane’de toplanıyor. Ama halka somut şeyler de söylemek lazım.

 

Sayın Erdoğan iki gün önce Türkmenistan’daydı. Oradan döndü. Türkmen gazının Avrupa’ya ulaştırmasından bahsetti. Azerbaycan elektriğinin Türkiye’ye gelmesinin öneminin altını çizdi. İnsansız Hava Aracı görücüye çıktı.

 

Evet siyaset yasağı yanlıştır. Buradan belki bir mağduriyet çıkar ama halk hizmetlere de bakar. Hizmet etmezseniz bazı avantajlar size dezavantaj olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.