İthalat-ihracat rakamları, dış borç ve döviz rezervi

Sesli Dinle
A -
A +

Muhalifler bazı rakamları verirken sadece işine gelen kısımları veriyorlar. Rakamlar tam anlatılmıyor. AK Parti de "ne anlatırsak anlatalım muhalifler sadece algı yapıyor" diye düşünüyor. Hâlbuki sürekli anlatmak lazım.

 

Türkiye’nin ithalat ihracat rakamlarına bir bakalım... 2002 bittiğinde Türkiye’nin ihracatı 35 milyar 80 milyon, ithalatı ise 50 milyar 832 milyon dolardı. İthalat ihracattan yüzde 40 fazlaydı.

 

20 sene sonraki rakamlara bakalım... 2021 bittiğinde ihracat 225 milyar 291 milyon, ithalat ise 271 milyar 424 milyon dolardı. İthalatın ihracata oranı yüzde 20 civarında.

 

Üstelik geçen sene enerji maliyetimiz 55 milyar dolardı. Onu çıktığımızda ithalat ihracat dengesi kafa kafaya geliyor. Bu sene bittiğinde enerji maliyetimiz 70 ila 80 milyar dolar arasında olacak. Rakamlar gayet iyi. Muhalifler bunu görüyor ama işine gelmiyor.

 

Burada sorgulanması gereken, 84 milyonluk Türkiye’nin neden 500 milyar dolarlık ihracat yapmadığıdır! Bu yüksek rakamları çok önceden yapmalıydık...

 

Gelelim dış borç ve Merkez Bankası rezervlerine... Burada da muhalifler algı yapıyor. Türkiye’nin brüt borcu 444 milyar dolar. Merkez Bankası rezervi ise 123 milyar dolar. Borçlar ya da rezervler brüt hesaplanır.

 

Önceki aylardan beri "Türkiye’nin rezervleri ekside" diyenler sonra çıkmış "dövizi tutmak için 100 milyar dolar satıldı" diyorlar. Maden eksiydi nereden bu parayı bulduk da bozdurduk? Gerçekler bunlar. Bu gerçekleri sürekli anlatmak lazım...

 

 

 

 

 

Şimdi de Hulûsi Akar’ı hedef alıyorlar

 

 

 

İnanılır gibi değil!.. Türkiye’de kim elini taşın altına koyduysa, hemen hedefe koyuyorlar. İçişleri Bakanı çok mu başarılı, hemen muhalif partiler ona saldırıyor. Başka bir bürokrat mı başarılı, hemen onu topa tutuyorlar.

 

Şimdi de Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ı hedefe koyuyorlar. Ne oldu da birden Sayın Akar’a saldırıyorsunuz? Türk Ordusu 2016 hain FETÖ’cü darbe girişiminden sonra hemen toparlandı. Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Operasyonları yapıldı. Sayısız Pençe Harekâtları ve başka operasyonlar gerçekleştirildi.

 

Ordunun başında Sayın Cumhurbaşkanımız var. Elbette Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar da bu başarının önemli pay sahiplerinden. Tabii ki İçişleri, MİT, Emniyet ve diğer tüm güvenlik birimlerimiz var.

 

Geçmişe dönüp "yok, Hulûsi Akar bu ödülü niye aldı?" diyorlar. Saçma sapan, gereksiz iddialarda bulunuyorlar. Yazık, günah...

 

Hulûsi Akar önceki hafta PKK inlerinin yerle bir edildiğini açıkladı. Teröre göz açtırmıyor. Teşekkür edileceği yerde hakaret ediliyor.

 

Bakalım muhalifler bundan sonra kimi linç edecekler?

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ceylan28 Kasım 2022 16:11

Ne haber