Kılıçdaroğlu’nun tükenişi ve CHP

Sesli Dinle
A -
A +

Kemal Kılıçdaroğlu 2010’da Deniz Baykal’ın istifası sonrası CHP Genel Başkanı olmuştu. Kazandığı tek seçim o oldu. Orada da rakibi yoktu. 

 

2010 referandumu dâhil girdiği 14 seçimden de mağlup ayrıldı. 2019’da kazandığı İstanbul ve Ankara dışında hep kaybetti. 

 

Cumartesi günü hazin ve ağır bir yenilgi aldı Kemal Bey. Hiçbir zaman doğru dürüst eleştiri yapmadan ilerlemeye çalıştı ama başaramadı. 

 

Çakma anketçiler, yancı danışmanlar ve kendisini pohpohlayan boş tiplerle yol alamazdı... 

 

“Özgür Özel seçilirse mesleği bırakırım” diyen Barış Yarkadaş gibi isimlere bel bağlarsan, “İlk turda yüzde 60’la gelirsin” diyen Nişantaşı çocuklarıyla olacağı bu. 

 

CHP’nin tarihi bir iki istisna dışında siyaseten başarısızlıklarla dolu. Kemal Bey kendisine umut bağlayan muhalifleri hayal kırıklığına uğrattı. Son seçimle muhalefet bloku dağıldı. Seçmen hayata küstü. 

 

Kemal Kılıçdaroğlu kendi dar dünyasını Türkiye sandı. Anadolu’da herhangi bir köye, beldeye gitmediği için Çankaya gibi düşündü. Zoom toplantısını modernlik sandı. Hâlbuki Türkiye o konuları çoktan bitirmişti. Kemal Bey kendi anlamsız dünyasını dayattı. 

 

Şimdi CHP Genel Başkanlığı’na 13 yıldır partide olan Özgür Özel geldi. Özgür Özel’in fikirlerini biliyoruz. Klasik CHP’li gibi davranırsa sonuç değişmez. Ama yeni bir yol izlerse bazı şeyleri değiştirebilir. CHP’nin mâkus bir talihi var. Onu "değiştirmek" için aynı şeyleri yapmamak gerekiyor...

 

Eğer Özgür Özel Hamas’a terör örgütü derse, Demirtaş’a ve Kavala’ya selam söylerse CHP bu oydan daha fazlasını alamaz... Dindarlar yok sayılırsa, "cemaatler" diyerek hakaret edilirse Anadolu’da avucunu yalar. 

 

O yüzden CHP sağa kaymadan; ama Ecevit’in 1970’lerdeki çizgisine gelirse başarılı olur. Bekleyip göreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Kırıcı 6 Kasım 2023 11:12

Kendi çalar kendi oynar