Kutuplaşmadan beslenen muhalifler 

Sesli Dinle
A -
A +
Türkiye’de kutuplaşmadan şikâyet eden ciddi bir kesim var. Bunlara göre eskiden ayrı gayrı yoktu. Her şey iyiydi. Sonra AK Parti geldi. Başta iyiymiş ama sonradan kutuplaşma çıkarmış. 
 
Şimdi bunları diyenlere bir soralım: seçilmiş, meşru hükûmeti 2007’de e-Muhtıra ile devirmek isteyenler kimlerdi? Askerin hükûmeti devirmesi için uğraşanlar kutuplaşmadan nasıl şikâyet ederler? 
 
Gezi olaylarında Dolmabahçe’de Erdoğan’ın çalışma ofisini basanlar kutuplaşma konusunda hiçbir şeyden şikâyet edemezler. Sokakları yakanlar hükûmeti devirmek amacındaydılar.
 
17/25 Aralık sürecinde Erdoğan ve ailesini yok etmek isteyen FETÖ’ye destek çıkan kimdi? Yasa dışı tapeleri kullananlar bir de Erdoğan’ı kutuplaşmadan sorumlu tutuyorlar.
 
Daha çok örnek sayarım. Erdoğan’ı ve AK Parti’yi destekleyenlere her gün ne küfürler ediliyor. Hakaretler havada uçuşuyor ama kutuplaşmadan dem vuran gene muhalifler. 
 
Bunun en son örneği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne Tamer Karadağlı’nın atanması oldu. Milliyetçi görüşleriyle bilinen Karadağlı bu göreve atandı diye adama demediklerini bırakmadılar. Ne hakaretler ediliyor. Sorsan farklı görüşlere saygılılar ama asla değiller. Öyle olmadığını biliyoruz. 
 
Mesela Kanal D’de Çok Güzel Hareketler Bunlar’da rol alan dört şarlatan hükûmetin bu atamasını güya tiye almış. Tamer Karadağlı’nın Çocuklar Duymasın dizisindeki sözlerine atıf yaparak dalga geçmeye çalışmışlar. Ancak dalga konusu kendileri olmuşlar. Pespaye bir skeç yapmışlar. Önce siz işinizle gündeme gelin.
 
Kutuplaşmadan dem vuracaksın ama hoşuna gitmeyen her şeye itiraz edeceksin. Erdoğan’a destek olanlara saygı bile duymuyorsunuz. 
 
İddia ediyorum, Türkiye’de muhaliflikten beslenenler var. Aslında kutuplaşmadan şikâyet edip kutuplaşmanın ekmeğini yiyenler de onlar. Muhalif olarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Zaten bir yetenekleri yok, bari hükûmete saldıralım da gündem olalım derdindeler. 
 
Muhalifler asla kutuplaşmadan şikâyet edemezler. Tam tersine kutuplaşmayı yayan onlar. Ama akıllanmazlar. Asla da akıllanmayacaklar. Hep kaybedecekler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.