Merkez Bankası Başkanı'nın konuşması

Sesli Dinle
A -
A +
Dün Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan Hanım önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasının bir kısmı şöyle:
 
“Tüketicilerin dayanıklı tüketim harcaması yapma planları ikinci çeyrekte hızla artmıştır. İç talebin seyrine ilişkin özetlediğim görünüme karşı toplam arz daha ılımlı seyretmektedir. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında kapasite kullanım oranlarındaki düşüş afet kaynaklı olarak devam etmiştir. İç talep ve üretime ilişkin görünüm toplam talep şartlarının enflasyonist bir düzeyde seyrettiğine işaret etmektedir. Seçici kredi sıkılaştırması kararlarımızın iç talebi dengeleyeceğini öngörüyoruz. Fiyat istikrarı sürdürülebilir büyüme için çok önemlidir. Çıktı açığının kapanması dezenflasyon sürecinin önemli bir bileşeni olacaktır. Yurt içi talebin hızlı büyümesi sonucunda ithalatımız enerji fiyatlarının 12 milyar dolara varan düşürücü etkisine rağmen 185 milyar dolara ulaşmıştır.”
 
Merkez Bankası rezervleri 15 milyar dolar artmış ve 113 milyar dolar seviyesine gelmiş. Bunlar güzel haberler.
 
Öte yandan Gaye Hanım, enflasyonla ilgili de konuştu. Enflasyonun; 2023 yıl sonunda %58, 2024 yıl sonunda %33, 2025 yıl sonunda %15,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiğini söyledi. 
 
Zaten en önemli konu enflasyon. Milletin başını ağrıtan o. Hayat pahalılığı bittiği anda her şey yoluna girecek. Şu an görünen tablo 2025’te işler düzelecek gibi görünüyor. 
 
Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan Hanım'ın bu açıklamaları çok önemli oldu. Piyasalar rahatladı. Ben işlerin düzeleceğine inanıyorum. Çok ikna edici konuştu Gaye Hanım. CDS puanımız iyiye gidiyor. 
 
Şu arada emekli de biraz memnun edilse sıkıntılar daha kolay halledilir. Ben ekonomi yönetimine tam güveniyorum. Herkes de güvensin ve atılan adımları desteklesin...

Gayrimenkul piyasasının "Dişi Donald Trump’ı"

Dün Redstone Holding’in CEO’su Evrim Kırmızıtaş Başaran’ı ofisinde ziyaret ettim. TGRT Haber’de de “Emlak Dünyası” programı yapan Evrim Hanım her zamanki gibi yerinde duramıyor. Telefonlar, mesajlar, gelenler, gidenler derken enerjisiyle sizi kendine hayran bırakıyor. 
 
Kurduğu Redstone gayrimenkul şirketi inanılmaz büyüyor. Yakında sektörün en büyüğü olacak gibi. Evrim Hanım'a bir sene önce, “Siz Türkiye’nin dişi Donald Trump’ı olacaksınız” demiştim. O yolda ilerliyor. Dünya çapında da gerçekten iyi işler yapıyor. 
 
Gayrimenkulle ilgili ne sorarsınız sorun sizi anında bilgilendiriyor. Malum kira ve ev fiyatları en çok konuşulan konu. Bu piyasada en önemli konu güven.
 
Evrim Kırmızıtaş Başaran güven, istikrar ve samimiyet konusunda en doğru kişi.
 
Daha şimdiden 325 milyon dolar işlem hacmine ulaşmış durumda. Türkiye’de 65 ofis ile hizmet veriyor. 76 ülkede francise vermiş durumda. Yakında bütün Türkiye’de emlak ve gayrimenkul alanında “Redstone” markasını göreceğiz. 
 
Ayrıca Türk kadını iş dünyasında neler yapabilir, Evrim Hanım  fazlasıyla gösteriyor...
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.