Ülkede yaşanan tuhaflıklar 

Sesli Dinle
A -
A +
Sosyal medyaya bir görüntü düştü... Esenyurt’ta bir tekel bayiine gelen dört kişi alacak verecek meselesi yüzünden iki kişiyi öldürdü. Bir genç de ağır yaralandı. 
 
Saldırganların 20 yaşındaki bir genci nasıl acımasızca öldürdüğü görüntüler kan dondurdu. Kafasında şişe kırmalar, olayla ilgisi olmayan çocuklara bile sıkmışlar. Aşağılık olaylar bunlar...
 
Sakarya’da bir düğünde istek şarkı konusunda anlaşmazlık çıkınca iki grup birbirine girmiş. Türkiye’de bu aralar en sık kavga sebebi bu. İstek şarkı konusunda nasıl anlaşmazlık çıkar, anlamış değilim. Sandalyeler, masalar fırlatılmış. Geçen sene Ankara’da istek şarkı konusunda bir sanatçı öldürülmüştü. Hem de boğazı kesilerek...
 
Manisa’da zeytin tankına bir vatandaş çıplak girmişti. Zeytin tankına çıplak girerek sepetleme işlemi yapan işçi Muharrem Avcı'nın görüntüleri müzikle montajlanıp TikTok'ta paylaşılmış. Hangi akılla bunu yapıyorlar, anlamak zor.
 
O şahıs tutuklanmış...
 
Dünyada da tuhaflıklar var. Türkiye’ye özgü olanlar da var. Sosyal medya olduğu için artık hiçbir şey gizli kalmıyor. Herkes her şeye dikkat etsin. 

Almanya’dan göç eden Almanlar

Dün Euronews Türkçe’de şöyle bir haber vardı:
 
“Almanya’da bir araştırma, orta yaş grubu iyi eğitimli kişilerin giderek artan oranda ülkeyi terk ederek başka yerlerde çalışmayı ve yaşamayı tercih ettiğini ortaya çıkardı. Geçen yıl 270 bine yakın Alman vatandaşının ülkeyi terk etmesi, 2016’dan bu yana sayıda giderek önemli bir artış olduğunu ortaya koyuyor.”
 
Bir kısmı emeklilik ve daha ucuz yaşam için başka yerlere göç ediyor. Araştırmaya göre ülkeyi terk eden 10 kişiden 6’sı ortalama 35 yaşında ve erkek. Yine ülkeden ayrılan her dört Alman'dan üçü yüksek diplomalı. 
 
Demek ki sadece bizden giden yokmuş. Her yerden varmış. Almanya’dan bile insanlar göç ediyor. Göç etmenin bir diğer sebebi de Almanya’da ağır bürokratik şartlar... 
 
Çalışmak için yurt dışına gidenlerin önemli bir kısmı ise İsviçre, Avusturya ve Amerika Birleşik Devletleri’ni seçiyor.
 
Ne tuhaf! Bizde herkes Almanya’ya gitmek ister ama oradaki okumuş sınıf da orada kalmıyor. Covid’den sonra herkes bir yerlere gidiyor. Başka yerlerde de aynı sıkıntı var. Almanlar beyin göçü için tedbir almaya çalışıyormuş. Çarelerden biri de başka ülkelerin iyi yetişmiş elemanlarını almak. Böyle bir kısır döngü...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.