A takımı ile B takımı

A -
A +

Bu bir derbi maçıydı. Yani aynı şehrin iki takımının karşılaşması. Biraz daha ötesi de 100 yıllıktan fazla tarihi olan takımlarımızın maçı. Ama ne var ki şu ana kadar yazdıklarımı sanki tekzip edercesine bir maç ortamı vardı. Bu da Fenerbahçe’yi kadrosu hasebiyle A takımı sayarsak, Beşiktaş’a da kadrosuyla ilgili B takımı diyebiliriz. İşte buradan baktığımız zaman Fenerbahçe’nin savunmadaki yer alması, birikimi, rakiplerine karşı müdahaleye karşılık Beşiktaş’ta bunların bir tanesine dahi rastlamak mümkün değildi.  

Yol geçen hanı gibi

Âdeta yol geçen hanı gibiydi Beşiktaş savunması. Hele hele öndekilerin de katkısıyla ve savunmadakilerin oyunuyla Fenerbahçe kendi idman sahasındaki çift kalelerde bile bu kadar rahat oynamamıştır. Şimdi karşılığına bakalım; Beşiktaş ne kadar oyuncu değiştirirse değiştirsin ve de sahaya çıkan 11’indeki orta sahayla hiçbir şey yapamadı diyebiliriz.  

VAR’a ne gerek var?

Ön taraftaki futbolculardan Cenk’in bir kenarda görevlendirilmesi büyük bir hata olarak karşımıza çıkarken, Fenerbahçe’de bu blokta sadece değişiklikteki gecikmeyi konuşabiliriz. 

 

Maçın hakemi Karaoğlan, aslında hiç VAR’a başvurmadan penaltıları kendisi çalmalıydı çünkü bu penaltılar açık ve net ortada duruyordu. Şimdi bir de sorum var; acaba Beşiktaş’ta kalede Mert olmayıp da başka biri olsaydı bu maç 6 veya 7 gollü bir Fener galibiyetiyle bitmez miydi? Bu Mert bir de penaltı kurtardı yahu.

 

MAÇIN ADAMI: Mert Günok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.