Bjelica etkisi...

Sesli Dinle
A -
A +

Bizim gazetenin geçtiğimiz cuma günkü spor sayfalarından birinde yukarıdaki başlık göze çarpıyordu. Trabzonspor yeni teknik direktörü sayesinde, şimdilik önemli üç yabancıyı kadrosuna katmış idi. O şimdilik kelimesini de şundan kullandım, neler gelmş idi bu ülkeye, sonra neler olarak gitmişlerdi. Ama yine de Bjelca’nın yenilenmiş bordo mavili kadro ile ligin tepesinde ses vereceğini beklemek hayal olmayacaktır.

 

Büyükekşi’ye önemli not!

 

Bizim Ömer Faruk cuma günkü köşesinde bir açık mektup göndermiş TFF Başkanı’na... Bu yazının en önemli ve üzerinde durulması gereken cümle şu idi; Federasyon başkanlığı, başkanlık sistemidir... 1993’te çıkan yasa ile böyle olmuştur. İşte Sayın Başkan hâl böyledir. Kutlar, kolaylık dilerim...

 

Kadın voleybol zaferleri!

 

Hep söyledim, hep yazdım, kadın voleybol şu anda ülkemin spordaki bir numaralı gururudur. Dünyanın öbür ucu Tayland’daki savaşında Japonya şanssızlığı hariç, devirmediği takım kalmadı millilerin... Bir kere daha candan kutlarım... Son sekiz maçından da zaferle çıkacağınıza inanıyorum. Başarılar!

 

Patrick Kluvert mi?

 

Yukarıda adı geçen isim futbol dünyasının önemli isimlerinin başında gelirdi... Şimdi de Adana Demirspor’da göreve başlayacağı şeklinde haberler patladı. Yani teknik direktör olarak. Adana kentimizin ikin takımından biri idi bu Demirspor... Diğer takım Adanaspor’u çoktan geride bıraktı. Demirspor’un başkanını, yönetimini kutlamak gerekir. Tarafsız pencereden bakınca bu transfer işinde Galatasaray ile yarışır hâlde...

 

TRT spikerleri unutkan mı?

 

Malum voleybol maçlarını TRT Spor ekranları verdi. Bendeniz de kaçırmadan izlemeye çalıştım. Eh ne de olsa bu sporu okul çağımızda yapmış idik. Hatta bir de İstanbul şampiyonluğumuz vardı. Neyse, spiker arkadaşlar maçlara heyecan katıyorlar ama o maçlarda bizim ülkede oynayan ve oynayacak olan o kadar çok oyuncu var ki... Neden sıkça bunlar ekranda iken vurgu yapmıyorlar? Acaba bilgileri mi yok?

 

Itoudis ve FB TV!

 

Fenerbahçe erkek basketbol takımının Yunan hocası, yani başlıkta adı geçen zat, bu sezon Euroleague’de son sekize zor kaldı ve daha ilk rauntta elend gitti. Bzm ligde de Anadolu Efes’e 3-1 kaybederek kupasız sezonu kapattı. Ve FB TV hâlâ bu adamın maçlarını ekrandan tekrarlayıp duruyor. Merakım o ki acaba yukarıda sözünü ettğim maçları da sunacaklar mı? Desenize boşuna beklemeyeyim.

 

TRT Müzik mi, yazık yazık!

 

Bendeniz Neveser Kökdeş’in evinin bahçesinde dokuz yaşında iken Zek Müren’i, Hüsnü Anıl’ı, Ercüment Batanay’ı, Güngör Hoşses’i dinlemiş biriyim. Bu nedenle TRT Müzik’te neler neler arıyorum... Ama nafile... Muazzez Ersoy şarkı mı söylüyor yoksa oynayıp duruyor mu? Hatta erkek arkadaşlar da öyle gibi... Siz hiç Behiye Aksoy, Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Münir Nurettin Selçuk, Arif Sam Toker falan dinlemediniz mi? Şayet öyle ise o kanal arşivlerini size açsın yahu! 

 

Yeni yangına doğru!

 

Başlık neyi mi anlatıyor? Şöyle, yine bizim gazetede geçtiğimiz hafta yeni uygulamaya konulacak ofsayt kuralından haber vardı. Şimdilik iki ülkede uygulanacak imiş... Sonra da diğer ülkelere uğrayacakmış. Yandık mı yandık? Demek ki bu iş bize de geçtiğinde ekranlar yeni üstatlarla donanacak, sütunlar yanıp tutuşacak.

 

Arda işi mi?

 

Tabii ki ekranların ve gazete sütunların ilk haberi Fenerbahçe’nin çiçeği burnunda yıldızı Arda Güler ile ilgili... Barcelona’dan sonra iş şimdi Real Madrid’e geçmiş... Birleri çok erken diyor... Ama oralar erken erken neler keşfettiler neler... Ben Arda için hiç de erken görmüyorum... Sahada hiç akıl dışı iş yapıyor mu? Hatta dinlenmeyi bile biliyor... Hayırlısı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.