Bu ne biçim final böyle!..

Sesli Dinle
A -
A +

Arjantin ile Fransa arasında oynanan dün akşamki Dünya Kupası finali bu kıymetli organizasyonun sanıyorum tarihindeki en unutulmaz final olacaktır. Arjantin, şampiyon olurken iki dakika içinde hem de 2-0’dan beraberliğe yakalanıyor. Uzatmaya giden maçta Arjantin yine kupanın bir kulpuna elini sürmüşken bir kere daha Fransa yakalıyor.

 

Şimdi bu oyunun tabii ki Messi ve Mbappe yarışması olacağı herkesin aklındaki beklentiydi. Nitekim de aynen öyle oldu.

 

Messi iki, Mbappe üç golle uzatmaları da süsleyerek benim bir türlü sevemediğim penaltı atışlarına kilitlediler oyunu.  

 

Scaloni toy hoca!

 

Bu maçın tabii ki futbolcusu kim diye bizim Cahit soracak ama ben bu golleri atanları değil, Di Maria’yı göstermek istiyorum.

 

Tabii ki bu yorumumu yaparken Arjantin’in toy teknik direktörü Scaloni’ye de bu Di Maria’yı neden oyundan çıkardığını sormak gerektiğini yazayım. Ha, o toy hocaya tabii ki Deschamps da yaptığı bazı değişikliklerle ‘Beni unutma’ dedi sanki.  

 

Şampiyona tebrikler

 

Bu arada yine iki takım için söyleyeceğim önemli bir durum daha var. Fransa Millî Takımı’ndaki çok önemli eksiklerin yerini doldurmaya çalışanlar hiç de bu formanın adamı değiller. Arjantin’de de Messi’nin -ki bu turnuvada sahada basmadık yer bırakmadı- bırakın benzerini pek yaklaşanını bile göremedik.

 

Sonuçta o en sevmediğim ortam ortaya çıktı.

 

Ve penaltılarda Arjantin şampiyon oldu.

 

Maçın adamı: Angel Di Maria

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.