Büyük kalite farkı

Sesli Dinle
A -
A +

F.Bahçe, üst üste aldığı iki yenilgiden sonra kendi sahasında kadrosundan çok aşağıda bir kaliteye sahip Hatayspor’u ağırlayacaktı. Maçın ilk 7-8 dakikasında ve de ikinci yarının da bir o kadarında Hatayspor maçı ucuz bir yorumla iki üç farklı önde götürebilecek avantajları elde etmişti. Ama bu takımın oyuncu kalitesi bu kolaylıkları skor tabelasına yansıtabilecek kadar kaliteye sahip değildi. 

 

Sonra F.Bahçe rakibinin zayıflığından yararlanarak önce bir korner topunda sonra da çizgiye kadar inilip ortaya çıkarılan toptan iki farklı öne geçiverdi. Bu anlattığımız pozisyonlarda Rossi başroldeydi. Maçın biraz evvel değindiğim ilk 10 dakikalarının dışında F.Bahçe kaleci Erce’yi bir türlü geçemedi ve de sonlara doğru bahsettiğim gibi rakibinin zafiyetinden üçüncü ve dördüncü golleri de buldu. Seyirci Jesus lehinde tezahürat yaparken son iki maçı herhalde hafızasından silmişti. 

Bu nasıl ceza?

Şöyle devam edelim. 

 

TFF yaptığı açıklamada F.Bahçe Stadı’nın büyük bir bölümü için seyirci cezası kesmişti. Hatta kulüp de bunları internet sitesinde sıralayarak dile getirmişti. Ama baktım, cezadan eser yoktu. O cezalı tribünler de doluydu. Bunu da böyle bir hatırlatayım dedim. 
Sonuçta F.Bahçe en azından perşembeye kadar yeniden liderlik koltuğuna kuruldu. 

Jesus’un değişiklikleri

Jorge Jesus, ön taraftaki oyuncuların dördünü de oyundan alıp sanki takımına “Atıyoruz, yeniyoruz ama oralarda eksiğimiz de çok” demek istiyordu. 

 

Tabii bir de F.Bahçe’nin savunma durumuna da değinmek lazım. Üçlü gibi oynayıp pozisyona göre dörtlüye dönen ama her iki devrenin de başlarında müthiş diziliş yanlışları yapması acaba Jorge Jesus’un hücumdaki değişikliklerinin kopyasını savunmada da yapacağının kanıtı olmalıydı. 

 

MAÇIN ADAMI: Diego Rossi 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.