Galatasaray bir adım daha yaklaştı

A -
A +

Galatasaray’ın şampiyonluk yolundaki son engellerden biri Türkiye Kupası’nın yarı finalisti Sivasspor’du. Buradan bakınca bu maç Sivasspor için tabii puan açısından öncelik taşımıyordu ama tehlike bölgesinde yeni bir korkuyla yaşamamak lazımdı. Galatasaray’da ise Okan Hoca sahaya artık herkesin ezberlediği 11’le çıkardı takımını. 

Orta saha sıkıntılı

Dakikalar ilerledikçe Rıza Hoca’nın çok ciddi bir şekilde bir alan ve adam savunmasını birlikte yaptırdığını gördük. Sanki Türkiye Kupası yarı final rövanş maçına hazırlanır gibi. İşte bu oyun anlayışı Galatasaray’ın orta sahadaki malum üçlüsünü oyundan düşürdü diyebiliriz. Bu Okan Hoca’nın orta sahası, sadece rakip karşılamada savunmasına zaman zaman iyi sıkışabildi ama ön tarafa katkıda hemen hemen vasat notu bile alamayacak durumdaydı. 

İcardi sırtlıyor

İşte böyle bir oyun içinde golcü İcardi ilk yarıda Kerem’in al da at pasını kolayca tabelaya yazdırdı. İkinci goldeki kafa vuruşunu tabii ki takdir etmemek mümkün değil ama Sivas kalecisi Ali Şaşal’ın o köşeyi kapatamaması çok büyük bir kaleci hatasıydı. 

 

Galatasaray altı eksikli Sivas karşısında futbol şıklığı açısından büyük bir rakam kazanamadı ama golcüsü sayesinde şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Sivasspor’da ise Rıza Hoca’nın kupa yarı finalindeki rövanş maçına nasıl bir oyun planı kurduğunu da bu maçta gördük diyebiliriz. 

 

MAÇIN ADAMI: İcardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.