Harika yatırım...

A -
A +

''İki ayaklı bir kupa maçında rakip sahada gol atarak berabere kalmak rövanşa ciddi bir avantajdır.''

Beşiktaş rakip sahada eleme usulü oynanan bir maçta bence golün kıymetini iyi planlanmış bir oyunun sonucu değil, rakip kalecinin armağanı ile buldu. Tabii ki Aboubakar’ın harika vuruşunun hakkını da teslim edelim.
Peki, Beşiktaş’a karşı ev sahibi Olimpiakos hangi oyun felsefesiyle oynadı diye soracak olursanız, onlar Beşiktaş’ın oynaması gereken oyunu tezgâhlamaya çalıştılar. Top Beşiktaş’a geldiğinde, topluca topun arkasına geçip Beşiktaş’ın kendilerine geniş ve derin sahalar sunmasına çanak tuttular. Çünkü Olimpiakos’un oyuncu profili ne kadar kendi sahası olursa olsun buna yatkındı. Ama Beşiktaş oyunun büyük bölümünde dikkatle aldığım notlardan, rakibin çıkışlarını ileri üçlüsü, Atiba ve Talisca ile rakip sahada karşılamaya çalıştı.
Maçın sonucuna bakarsanız rövanş için çok âlâ diyebilirsiniz. Ama oyun planları bana göre ters tezgâhlanmış gibiydi. Tolgay’ın sarı kart riskiyle ikinci yarıda yerini Oğuzhan’a bırakışı, rakibe planlamış olduğu derin alanları sunma tehlikesiyle yüklüydü. Ama teknik direktörünü maçtan iki gün önce kaybetmiş ev sahibi, anlaşılan o ki elindeki kadroyu doğru plan ama yanlış seçimlerle sahaya sürmüştü.
Ben maçı tabii ki televizyondan izleyip yazdırmaya çalıştım. Durup dururken bu cümleyi niye kurdun diye sorarsanız; temsilcimizin kadrosu ve yedeklerini reklam yağmurundan sonra ancak maç başlamadan iki dakika önce öğrenebildim. Beşiktaş savunmasının düne kadar bizim fazla bilmişler tarafından en çok eleştirilen ismi Tosic, uzun ceza zamanından sonra yine ders verdi. Atiba, Adriano, yorulana kadar Quaresma isimlerinin hakkını veren oyunculardı.
Sonuçta iki ayaklı bir kupa maçında rakip sahada gol atarak berabere kalmak rövanşa ciddi bir avantaj yatırımıdır. Ancak şunu da unutmayalım ki Olimpiakos takımı yapısı itibarıyla kendi alanında birikerek süratli ve çabuk adamlarıyla kontradan tehlikeler bulan bir takımdır. Hani Arena’da Allah saklasın diyorum…

MAÇIN ADAMI

Atiba

Tek bir hata yapmadan risk dolu alanları kapattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.