Oh be nihayet!

Sesli Dinle
A -
A +

Yok yok sporla ilgili değil bu konu... Ama benim ülkemin tarihi ile birebir nerede ise... Geçtiğimiz cuma akşamı TRT Müzik’teki turumu atayım dedim. Baktım “Radyo Sanatçıları Konseri” var... Tabii ki harika söylüyorlar ve çalıyorlar da... Asıl benim için önemli olan bateri yoktu. Darbuka ve tef işini yapıyordu. Şevki Bey’i andılar. Ben bu bateri işini bizim müziğe hiç yakıştıramadım. Bu cuma akşamki her şeyi gönülden kutluyorum... 

 

Hacı İsmail’in haberi oluyor mu?

 

Fenerbahçe geçenlerde Szalai’yi de sattı. Crespo da gidici imiş. Ben bu satırları yazdığım sırada gazetemde okuduğum bunlardı. Yani takım değişiyor. Hem de yerli malı sınırlı olmak üzere... Bakalım Hacı İsmail nerede ise sıfırdan bir takımı nasıl ve ne zaman oturtacak? Tabii ki üç yerli meselesine nasıl çözüm bulacak?

 

Mbappe, Arda’ya arkadaş oluyor!

 

Ben bu satırları yazdığım gün yukarıda ismi yazılı ünlü futbol yıldızı Paris Saint-Germain ile ipleri koparmış. Öylesine ki sezon başı kampına da alınmamış. Yayılan bilgi Mbappe’nin Real Madrid yoluna çıktığı şeklinde... Yani bizim Arda Güler ile aynı on birde görürsek çok da mutlu oluruz derim. 

 

Eh, kulüpler kurtuldu! 

 

Bizim gazetenin pazar günkü sayısında tepede bir haber vardı. Tabii ki spordan söz ediyorum. Başlık da “Kulüplere büyük müjde” idi. Yani transferlerde kesilen vergiler iade edilecek imiş. Ve de bu para altyapı ve amatör şubelere aktarılacak imiş... Vay be!  Desenize oralarda da çılgın transferler patlayacak. Zaten öyle gibi de, şimdi daha da artacak. Haa bir de sahiden aktarılacak mı? Yersen, yemezsen gargara yaparsın...

 

Galatasaray asıl takımla...

 

Okan Hoca, Zalgiris karşısına yarım asil, yarım yedek ile çıkmış idi. Hâl böyle olunca da yenik duruma düşmüş, sonra da malum direkt on bir oyuncularını sahaya sürünce öne bile geçmiş idi. Son kaza golü beraberliği getirdi. Olsun... Bu skor İstanbul’da bir tur sonrasını getirir sanırım. 

 

Trezeguet ilk on birde!

 

Trabzonspor hazırlık maçında coşup rakibine dört çekti. Tebrikler! Burada benim dikkatimi çeken asıl ne? Son günlerde medyada çıkan haberlere göre Trezeguet gözden çıkarılmış idi. Bu maçta ilk on birde idi. Trabzonspor böyle bir oyuncuyu, iyi paraya satarsa tamam ama gönderirse büyük hata yapar.

 

Erden Timur ve Ceyhun Kazancı!

 

Geçen hafta sonu Çarşı’da idim tabii ki... Bizim Sargın’daki Engin’den başlıkta isimleri yazılan kişilerin şeceresini çıkarması istedim. Yani bu ikili, Üç Büyükler içinden ikisinin futbolla ilgili her işini görüyor. Ortaya çıkan gerçek ise hayli şaşırttı beni. İkisi de ticaret adamı. İş yeri sahibi falan... Yani futbol topuna hiçbir formanın içinde ayak sürmemiş. Timur aynen devam, Kazancı ayrıldı. Peki üçüncü tarihi büyükte durum ne? Oho, orada herkes futbol profesörü... 

 

Halk TV tiyatrosu!

 

CHP yukarıda ismi yazılı kanalla bütün ilişkilerini kesmiş. Ben de pazar günü kanalları gezerken oraya baktım. Bir kadın, genel yayın yönetmeni imiş bu kanalın, sunucusunun paslarını gole çevirdi. Ama ne paslar, ne goller! Asıl önemlisi o parti ile o kanalın arasındaki imzalanmış anlaşmanın detaylarının açıklanmasıdır... Uydu parasını da CHP veriyormuş. Yani ne tarafsız medya kuruluşu be! 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.