Sen hiç yabancı hakem gördün mü Sayın Koç?

Sesli Dinle
A -
A +

Bir bu kalmış idi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç muhteremleri demez mi, "Yabancı hakem meselesini TFF ile değerlendireceğiz..." Ben ne yabancı hakemler gördüm bu ülkede. Bir metre taca çıkmış topa devam deyip koca Ajax'ı zor durumda bırakan... Onlar ülkeye geldiklerinde Yeşilköy'de karşılanır, orandan da Kapalıçarşı'ya götürürlerdi. Haaa bizim yerliler mi? Bu medya ile zor tabii... 

 

Ronaldo rekoru kırdı... 

 

Dünya Kupası’nda takımının ilk golünü penaltıdan atan Ronaldo yeni bir rekorun sahibi oldu. Beş Dünya Kupası’nda gol atarak bu rekoru kırdı. Eh daha 17 yaşında zamanın en büyük futbol firmalarının başında gelen Manchester United’a geçiş kolay mı idi? Hayatını futbola adamış olan bu adam evinde bile idman yapabileceği tesisleri kurmamış mıydı?

 

Dursun Başkan, Ronaldo mu dedi!

 

Malum kaynaklar Ronaldo’nun kulübü ile itilafa düştüğünden beri bu ünlü ismi bizim ligden birilerine yakıştırmaya çalışıp durdu. Ve de son olarak da Galatasaray ismi öne çıktı. Neyse... Başkan Dursun Özbek de bizim gazetenin cuma günkü sayfasına görüş belirtmiş. Demiş ki, “Ne Ronaldo’su biz mayısta şampiyonluk istiyoruz. Hedefimiz sadece budur...” Eee şimdi mi? Bakalım bizim ligden kime sallayacaklar Ronaldo palavrasını?

 

Avcı Hoca doğru yolda...

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı demiş ki, "Transfer planımız yok... Zaten bir yabancı fazlamız var. Giden olursa o zaman belki de bakarız..." Zaten Trabzonspor'da Bakasetas, Trezeguet, Abdülkadir ve de kaleci Uğurcan ayakta ise transfere ne hacet var ki... 

 

Topa sahiplik gösterileri... 

 

Dünya Kupası’na eskiden olduğu gibi nefes almadan bakmıyorum artık... Neden mi? Çünkü o pas yapma çılgınlığı yüzünden... Düşünebiliyor musunuz, bir takım topu rakip ceza alanı içine kadar getirmiş ya da korner atıyor, ki eskiden yarım gol derlerdi. oradan paslarla topu kendi kalecisine kadar döndürüyor. Şut atan mı? İşte Messi bir tane attı da “oh” dedim...

 

Ağaoğlu’na bakalım...

 

Ahmet Ağaoğlu yayıncı kuruluşun zaman içinde giderek fiyat düşüşü ile sıkıntıya girdiklerine değinerek, “Korsan yayınlar baş belası oldu. Bu iş böyle giderse batarız. Bunun önlemi mutlaka alınmalı...” Güzel de her köşeden bir yeni keşif çıktıkça yapacak bir şey kalmayacak.

 

Hey gidi  Vakvak Mehmet!

 

Mehmet Oğuz'un vefat haberi derin hüzne boğdu beni... Neden mi? Çok iyi görüşürdük. Yakın dostum idi... Ona taraftar Ördek Mehmet lakabını takmış idi... Ben de biraz deforme ederek “Vakvak” derdim. Dünya tatlısı bir insan idi her şeyden önce... Nurlar içinde yatsın!

 

F.Bahçe Stadı’nın adı değişemez...

 

Birileri Ali Koç başkanı rahatsız ederek stadın adının Atatürk olarak değiştirilmesini istemiş. Şimdi ben de stadın tarihi ile ilgili net bilgileri sunayım kısaca… O stadın geniş arazisini ki, arkası tarla idi, o bölüm de stada dahil idi, Şükrü Saraçoğlu tarafından kulübe hibe edildi. Daha sonra mali sıkıntıdan dolayı kongre kararı ile devlete 27 bin 500 liraya satıldı. Tabii ki yerine yenisi yapılmak pazarlığı ile. Yapıldı da. Tam 16 yılda, berbat olarak... Heykeli önüne diktiniz ya, o yeter de artar bile...

 

27 Kasım hüzün günümdür!

 

Yukarıda belirttiğim tarihi geride bıraktık. Bir de bana sorun!  27 Kasım 1974 tarihinde babam rahmetli olmuş idi... En son da bundan dokuz yıl önce ustam, bende ciddi emeği olan Necmi Tanyolaç'ı kaybetmiştim. İşte bu nedenle bu 27 Kasımlar beni yıkar bitirir. 

 

Alaturka zevkimiz perişan...  

 

Artık bıktım... Ülkemin TRT Müzik kanalına ne zaman girsem ki, alaturka saatlerinde, karşıma hep feryat figan okuyan kadınlara rastlıyorum. Yahu hiç mi bu kanalımızda denetçi yok? Ya da alaturka nedir diye bilen de mi yok? Hele hele şarkı söylerken fıkır fıkır oynayanlar... Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, Behiye Aksoy kadınlar kısmından, Münir Nurettin, Zeki Müren, Alaattin Yavaşça erkekler kısmından... Tabii ki benzerleri olamaz da ama tarz olarak illaki vardır... Benden bu kadar!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.