Tete bu mu?

Sesli Dinle
A -
A +

Yer yerinden oynamıştı Galatasaray Tete’yi alıyor diye... Havaalanında karşılamalar falan... İmza töreni bir başka zaten... Ve de baktım ki Gaziantep maçında adam ilk on birde... Sonra mı? Ben bu adam oyundan çıkana kadar tek bir olumlu hareketini görmedim. Yahu dünkü çocuklar bile en azından boş iken orta atabilirler... Ya bu Tete? Umarım asıl Tete’nin taklidi değildir.

 

Cimbom’un sonuç şirketi!

 

Kerem bu zor gibi gözüken deplasmanda ilk golü attı. Sonra da koca oyundan top iki defa ayağına değen İcardi biri penaltıdan, diğeri de boş kale plasesi ile maçı tamamladı. Ama bu maçta en çok dikkatimi çeken Galatasaraylı Kerem Demirbay oldu. Yeni takım, yeni arkadaşlar ve bu kadar etkili oyun... Bravo! Bakalım devamı olacak mı? 

 

Trabzonspor devam eder mi?

 

Kasımpaşa zor takımdır. Ama düne kadar varlık gösteremeyen Trabzonspor dümdüz etti bu ekibi... Kime sorsanız “Trabzonspor bu maçta 5 atar mı?” diye alacağınız cevap, hep “Avucunu yala” olurdu. Bjelica buradan devam etmek gibi bir zorunlu durumla kaldı. Bu bir avantaj olduğu kadar aynı zamanda stres de yapar. Ama tribünleri dolduracak taraftar devam istemede ısrarcı olur ise ki öyle olur diye beklerim. 

 

Altay gururdur da...

 

Fenerbahçe kalecisi Altay, dünyanın en önemli kulüplerinden biri olan Manchester United’a transfer oldu. Bu bizim futbol ve kulübü için de gurur vesiledir. Hatta giderken kulübe para bile kazandırmış. Fenerbahçe’nin kaptanı iken kolundaki bandı tutup Dzeko’ya vermişlerdi. Acaba diyorum bu uygulama Altay’ı bitirdi mi? Neyse böyle yazıp yine kötü adam olduk mu? Önemli değil... Şimdi önemli olan Altay’ın bu büyük firmada forma giymesidir. Tabii devamında da yerli kontenjanı tamamen on kişiden üç kişiye kaldı. Kolay gelsin İsmail Hoca!

 

Sultanların destanı!

 

Kadın Voleybol Millî Takımımız bu defa Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan’ı 3-2 yenerek bu kupanın da sahibi oldu. Ne kadar onlarla gurur duysak azdır derim. Vargas, Eda Erdem, Zehra, solak prenses Cansu, Ebrar, saydıkça bitmez bu gururu yaşatanlar. Biraz da servislere dikkat etseler sanırım dünya sıralamasında yanlarına kimse yanaşamaz. Zaten yanaşamıyor da... Bu sultanları karşılama da muhteşem oldu. Bir kere daha alnınızdan öperim.

 

Beşiktaş disiplinde...

 

Bizim gazetenin spor sayfasında mini bir haber vardı. Başkan Ahmet Nur Çebi ve kulüp Disiplin Kuruluna postalanmışlardı. Gerekçe de hakemlere olan sallamalar… Bence geç bile kalındı. Bundan böyle hiçbir kulübün veya başkanın benzeri çıkışlarına duymazlıktan gelinmemeli.

 

Lig bu, skor önemli değil ki...

 

Fenerbahçe renktaşı Ankaragücü’nün ancak 1-0 yenebildi. Olabilir. Ligde kazanmak önemlidir. Çünkü artık ikili averaj geçerlidir. Tek golü de bu işi pek yapmayan Osayi attı. Tebrikler de, kendisi sahada oynarken bizim kadın voleybolcular da salonda ter döküyordu. Ama bu Osayi o maçı da izlemiş... Vay be! Bu arada İsmail’in oyundan atılışı bu maçtaki en ciddi kayıptır. Bakalım o role ilk maçta kim soyunacak?

 

Meral Hanım muhabbeti!

 

Hangi kanalı açsam, hangi gazeteye el atsam şu İyi Parti’nin Başkanı Meral Akşener’e rastlıyorum. Kocasının koluna milyonlarca insanın önünde kendisini ikaz etti diye tokat çakandan ne beklersiniz zaten... Bir otobüsün üstünde halka konuşma yaparken bu eylemi gerçekleştirmiş idi... Ah ülkem ah! 

 

Aaaa Emre gönderilmiş!

 

Pazartesi günkü gazetemin spor sayfalarının birinin tepesinde bir haber vardı. Başakşehir, teknik direktörü Emre’nin görevine son vermiş idi... Şaşırdım kaldım... Oysa bu kulübün başkanı Emre için nelere katlanmış idi. Üç maç üç yenilgi var şimdi. Olabilir. Ama demek ki ana sebep başka gibi sanki... 

 

Şenol Hoca dengeyi kurdu mu? 

 

Beşiktaş’ın Sivasspor’u öyle veya böyle yenmesi üzerinde pek durmam. Ama teknik direktör Şenol Güneş’in oyuncu değişikliklerine bakarım. Salih’in sakat olduğu gün tabii başka biri o göreve soyundu. Tamam... Sonraki değişiklikler de dengeler üzerinde dikkatle durulduğu görüldü. Ve Kartal’ın ünlü taraftarı artık kupalar havasına girmiş idi... 

 

Hatay ve Adana Demirspor...

 

Ben sonradan izledim. Ama düne kadarki bütün maçların heyecanını, zevkini aşmış bu maç... Skor 3-3... Altı gol yani... Ama asıl önemli olan sahadaki çekişme, mücadele... Her iki takımı da kutluyorum. Tabii ki hocalarını da... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.