Vay Cengiz vay!

A -
A +

Fenerbahçe'nin en pahalı yerlisi diye bildiğimiz Cengiz Ünder, iki maç önce yine harika bir gol atmış ama sonra dökülmüş ve makas yemiş idi. Ve şimdi küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor'a dört tane birden aynı cins harika gol atarak yıldız oldu. Bakalım bundan sonraki maçta ne yapacak. Herkes bunu merak ediyor. (Yazı son maç oynanmadan gönderilmiştir.)

Bakasetas doğru ise... 

Bizim gazetenin pazartesi günkü sayfalarından birinde Beşiktaş’ın Trabzonspor’da forma giyen Bakasetas’la anlaştığı ve imzanın hemen kapıda olduğu haberi vardı. İşte şimdi bu iş olursa, yeni yönetim ilk önemli icraatını yapmış derim. Haaa teknik adam mı? Portekizli geldi. Geçmişi parlak. Ama ben bu ülkede başarı göstermiş hiç Portekizli hoca hatırlamıyorum. Umarım bu defa değişik olur. Ve Rizespor gibi son günlerde iyi iş yapan bir takımı hem de oralarda 4-0 yenmek Santos’a önemli mesajdır. 

Hey gidi koca İstanbulspor!

Sabih - Kâmil, Yalçın - Mustafa, Güngör, Güngör - Kasapoğlu, Aydemir, İbrahim, İhsan ve Yüksel... Yani dönemin atom forveti... Hiç unutmam rahmetli Basri Dirimlili teknik adam iken üst üste Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yenmişlerdi. Ya şimdi? Nereden buldular o yabancıları ve hocayı?  Kimse de kalmadı ki dertleşelim...

Zagallo da gitti!

Garrincha, Didi, Vava, Pele ve Zagallo... 1958 Dünya Kupası şampiyonu Brezilya Millî Takımı’nın forveti. Arkada Zito, Mauro, Zozimo haf hattı... Djalma Santos, Nilton Santos bek hattı... Gilmar kalede... Bu takımdan sadece Zagallo sağ kalmış idi. O da 92 yaşında hayata gözlerini yummuş… 

Şu Visca var ya...  

Yaşadığı ciddi sakatlıklar yüzünden biz futbolseverleri tekniğinden ve ustalığından mahrum bırakan yıldız oyuncu yavaş yavaş da olsa bize eski günlerini hatırlatmaya başladı. Attığı son gol onu iyi hatırlattı bize... 

Beckenbauer de mi? 

Tam Zagallo derken Alman futbolunun ince sanatkârı, ne kadar büyük kupa varsa kaldırmış adamı, yukarıda başlıkta adı yazılan kişi hayata gözlerini yummuş... Eee kaderden kaçmak yok ama dünyaya mal olunca işler başka türlü acı veriyor. Toprağı bol olsun!

Aldın mı Muslera gibisini alacaksın!

Evet, Fernando Muslera Galatasaray forması içinde 485. maçına çıktı. Yani bir efsane... Uruguay Millî Takımı’nın tanınmışı, sonra İtalya ve de Galatasaray... Vallahi son Konyaspor maçında da delikanlı gibi idi. Çok defa savunmanın yapacaklarını sergiledi. Kaptan mı kaptan! Kim onu getirdi ise kulübün ona ödül vermesi gerekir. 

Kadınlar kupa maçı finali!  

Fenerbahçe ile ÇBK Mersin takımı basketbol kadınlar kupa finalinde karşı karşıya geldi. Ve bize bir kere daha nefes almadan izlenen maç sundular. Kazananı da, kaybedeni de kutlarım. 

Mete Kalkavan’ın geç kararı!

Hakemlerimizden Mete Kalkavan hakemliği bıraktığını açıklamış. Hayırlı olsun... Aslında Mete Hoca, bu kararını Fenerbahçe-Beşiktaş kupa maçı kaldığı yerden devam kararı verilince ve kendisi aynı maça çıkarılma kararı geldiğinde bunu yapmalı idi... Yine de bundan sonrası için hayırlısı olsun.    

Demek GS TV de gitti!

İki-üç üst üste futbolun yayıncı kuruluş ekranına 75’e bastığımda karşıma başka başka yayınlar çıktı. Sağa sola sordum ve acı haberi aldım. Galatasaray TV de tıpkı Beşiktaş TV gibi yayından çıkmış idi… Kala kala bir tek Fenerbahçe TV kaldı.  Bence devlet bu işe bir çözüm bulmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.