Allahü tealanın en büyük nimeti

A -
A +

Nimetlerin en büyüğü ve en kıymetlisi; Allahü teâlânın Resûller ve Nebîler (aleyhimüsselâm) göndererek İslâmiyeti, ebedî saâdet yolunu göstermesidir.

 

 
Dünya tarihinde çok önemli dönüm noktaları, pek mühim kilometre taşları vardır. Birincisi: Şu uçsuz-bucaksız olarak gördüğümüz koca “kâinât”ı yaratan yüce Allah, sâdece “dünyâ”nın insanlarla meskûn olmasını irâde etmiştir. Cenâb-ı Hak, “Hazret-i Âdem”i, “ilk insan” olarak bu dünyâya göndermiş ve onu aynı zamanda “ilk Peygamber” kılmıştır.

Dünyâ târihinin çok önemli dönüm noktalarından, kilometre taşlarından biri de, “İki Cihân Güneşi Hazret-i Muhammed (aleyhisselâm)’ın dünyâyı şereflendirmeleridir. Yüce Allah, Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmı, bütün insanlara ve cinnîlere son Peygamber olarak göndermiştir.

Dünyâdaki bütün insanlara ve cinnîlere Peygamber olarak gönderilen, Peygamberlerin sonuncusu ve en üstünü olan Muhammed aleyhisselâm, 571 yılında Nisan ayının 20’sine rastlayan, Rebîul-evvel ayının 12. [Pazartesi] gecesi, sabaha karşı Mekke-i Mükerreme’de dünyaya gelmiştir.

Şimdi burada, bir âyet-i kerîme ve bir de hadîs-i şerîf meâli zikredelim:

"O’nun şahsında, Allah'ı ve âhiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça hatırlayanlar için güzel edeb ve ahlâk nümûneleri vardır" (Ahzâb, 21) âyet-i kerîmesi, Sevgili Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmın, bütün insanlar için “üsve-i hasene” [nümûne-i imtisâl=en güzel örnek] olduğunu ne güzel ifâde etmektedir?

Sevgili Peygamberimiz de (aleyhisselâm) “Ben, iyi huyları tamamlamak, yerleştirmek için gönderildim” buyurmuştur.

Cenâb-ı Hak, şüphesiz ki bütün insanlara sayılamayacak kadar çok nimet göndermiş, iyilik yapmıştır. Allahü teâlânın merhameti, ihsânı, nimetleri o kadar çoktur ki, bu ancak “sonsuz” kelimesiyle ifâde edilebilir. Bunların en büyüğü ve en kıymetlisi ise, Resûller ve Nebîler (aleyhimüsselâm) göndererek İslâmiyeti, ebedî saâdet yolunu göstermesidir.

Târihte belli bir zaman dilimine, belli bir coğrâfî bölgeye ve belli bir kavme gönderilen Peygamberler vardır. Ama âhır zaman nebîsi [son Peygamber] Hazret-iMuhammed aleyhisselâm, [günümüz de dâhil olmak üzere] bütün zamanlara, bütün mekânlara ve bütün kavimlere, milletlere, hattâ hem insanlara, hem de cinnîlere gönderilmiş bir Peygamberdir; onun için “Resûlü’s-sekaleyn=Bütün insanların ve cinnîlerin Peygamberi” diye anılır. Bu husûs ittifâklıdır, yani bütün âlimlerimizin söz birliği ile sâbit olan bir husustur.

Sevgili Peygamberimize “Hâtemü’n-nebiyyîn”,“Hâtemü’l-Enbiyâ” veya “Hâtemü’l-Enbiyâ ve’r-Rusül (Nebîlerin ve Resûllerin Sonuncusu)” da denilmiştir. Cenâb-ı Hak, O’na “Kur’ân-ı kerîm”i son kitap olarak göndermiştir; o hiç değişmemek üzere kıyâmete kadar bâki kalacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.