GAZZE, KAN AĞLARKEN BAYRAM!

A -
A +

Bir ramazan ayı; oruç ayı daha arkada kaldı. On bir ayın sultanı yurduna döndü. Şimdi oruç tutanı ve tutmayanıyla 3 gün boyunca bayram, 9 gün de tatil yapılacak. İki milyar Müslüman, hemen hemen bu durumda. Onlardan şuur ve idrak sahibi olanlar, Gazze’de yaşanan Siyonist soykırım zulmünden dolayı evlerinden çokça cenaze çıkmış kadar üzgünler. Bu halis Müslümanlar, Gazze için dua olarak da her türlü fedakârlık olarak da hep gayret içindedirler. Bazı Müslümanlarsa “vah vah” deyip geçenlerdir. Üçüncü kısım “bana ne?!”cilerdir ve gündemlerinde Gazze diye bir mes’ele yoktur.

 

İki milyar Müslüman bu haldeyken; az bir Müslüman, göz önünde yaşanan böylesine derin, büyük ve sürekli acıdan dolayı ıstırap duyarken acaba tutulan oruçların, kılınan namaz ve teravihlerin vesair ibadetlerin kabul akıbeti nedir?

 

 Gazzeli Müslümanlar, ramazan ayında bile başlarına ateş yağarken “sahibimiz Allah’tır, O, ne güzel vekildir!” diye sabır ve tahammül gösterdiler. Bombalarla katledilmiş yavruları kucaklarındayken de tertemiz hâlleriyle vakarlarından bir şey kaybetmemiş olarak insanlıktan nasipli olan milyonları hayretten hayrete düşürdüler.

 

Müslümanlar, Gazze için dertlenenler, onu şöyle bir hissedenler ve hiç oralı olmayanlar diye üçe ayrıldığı gibi dünya milletlerini de aynı şekilde üçe ayırmak mümkündür. Bu çilede Müslümanların çoğu imtihanı kaybetti.

 

Sokaklara, meydanlara dökülen vicdanlı ve insaflı bazı dünya milletleriyse Gazze’ye sahip çıktılar ve sahip çıkmaya devam ediyorlar. Onlar da Türkiye ve İslam ülkelerindeki din gayreti ve ümmet ve kardeşlik şuurundaki dâvâ ahlâkı sahipleri gibi Gazzeli mazlum ve mağdurların derdiyle dertliler. Bu merhametten nasipli insanlığın yüz aklarından Müslüman olanların oruç ve namazlarıyla Gazze için yorgunluklarının mükâfatını görmemeleri düşünülemez.

 

Merhametten nasipli Gazze dertlisi gayrimüslimlerinse ömürlerinin bir gününde merhametlilerin en merhametlisi; erhamerrahîmin olanın lütfuyla bugün yüzleri hakikate döndüğü gibi yarın da kalbleri ebedî saadete dönebilir. Şundan ki Allahü teâlâ, yüce kitabında zerre kadar hayrın da şerrin de karşılıksız kalmayacağını buyurmaktadır…

 

Filistinli, Doğu Türkistanlı, Yemenli, Kırımlı ve vatansız kalmış, esir olmuş, hürriyeti gasbedilmiş o kadar çok Müslüman varken ve hele hele Gazze’nin pırlanta çocukları, iffet âbidesi tertemiz kadınları, korku nedir bilmeyen yiğitleri, düşmanla mücadele ederken, Gazze kan ağlarken şu dengesiz manzarayı görmeyenlere, görüp de aldırmayanlara, vah vah demekten öte gayret ve öfkeleri olmayanlara yazıklar olsun… Gazze diye bir derdi olmayan ve aile büyüklerine, kabir ziyaretlerine dahi gitmeyip bayramı keyif ve eğlence fırsatı sayan Türk, Arap vs. her Müslümanaysa “yazıklar” dilemek bile fazla olur. Bu kadar görmemezliğin, işitmemezliğin mazereti olamaz!..

 

Bayramı, edebiyle yaşayana bayram mübarek olsun. Mes’uliyyet ve mükellefiyetler akıldan asla çıkmamalı. İki milyarın haysiyet ve hürriyeti için can veren iki milyon Gazzeli kardeşimiz hiçbir ziyarette, hiçbir ikramda, hiçbir mecliste unutulmamalıdır. Bu çağın samimiyet ve insanlık ölçüsü Gazze terazisidir.

 

Gazze, kan ağlarken 1 Şevval 1445/ 10 Nisan 2024 tarihinde başlayan bu îyd-ı fıtr, fıtır bayramından, Ramazan Bayramından bir diğer halk söyleyişiyle “şeker bayramı”ndan sonra İslâm milletlerinin de o ülkelerdeki Hükûmetlerin de 1 numaralı gündemi Gazze dâvâsı olmalı, İsrail’le her türlü alışveriş kesilmeli, Siyonist mallarına boykot artarak devam etmeli ve soykırımcılara anladıkları dille karşılık verilmelidir.

 

Hükûmetler, en büyük gücü milletlerinden alırlar.

 

Milletin derdi Gazze olursa devletin derdi Gazze olur.

 

Allah’ım, şu mübarek bayram hatırına; Gazze’de kanlı gözyaşı döken kimsesiz mâsumlar hatırına sen, Müslümanlara yüksek şuur, yüksek idrâk ve yüksek din gayreti ver, onları Gazzeli mazlumların derdiyle dertlendir, gafletten kurtar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mahmut Gül 9 Nisan 2024 23:03

Harika yazı

Ali Dikmen 9 Nisan 2024 18:27

Aminnnn