Günümüzde yaşanmış hatıralar

A -
A +

“Öğrendiklerimi paylaşmayı vazife bildim. Kendim ve bir iki evliliği paylaşmak istedim...”

 

 

 

Bir kadın aldığı mobilya, istediği marka olmadığı için depresyona girmiş. Biz evlenirken eşim, koluna burma bilezikler istemedi. Parmağına tek taş pırlanta yüzük istemedi. Hatta çamaşır makinamız ve bulaşık makinamız dahi yoktu. Anne ve babalarımız evimiz için elinden geleni yaptılar. Ama kimse borca harca girmedi. Elimizde ne kadar varsa onu yaptık. Bazı şeyler eksik kaldı ama yıllar içinde onlar tamamlandı. Hatta bizim hayallerimize hedeflerimize dönüştü onları tamamlayabilmek. Demem o ki insanların size “bunlar böyle olmalıymış” gibi dedikleri şeylere lütfen itibar etmeyin. Bunlar olmadan da evlilik oluyor. Hem çok mutlu hem de çok huzurlu yuva kurulabiliyor. Hayatı kötü giden herkes şükürsüz. Bir insanın önündeki nimetleri görme şansı yok. Bakın nefes almak, bir bardak su içmek, bir bardak çay içmek görmek duymak yürüyebilmek bunlar birer şükürdür. Osmaniye'de yaşanmış bir olay... Bir arkadaşım hasta ziyaretine gidiyor. Hasta amca “şu oğlana söyleyin gelsin özledim” bir göreyim diyor. Arkadaş oğlunun yanına gidiyor. Durumu izah ediyor. Oğlu ne diyor biliyor musunuz? “Ben bilmem eşim bilir” diyor. Daha sonra eşinin yanına gidiyor. Durumu izah ediyor. Eşi ne diyor biliyor musunuz?

 

“Ben boşanırım onu babasına göndermem” diyor.

 

Kadirli’de yaşanmış bir olay. Oğlanın annesi babası köyde yaşıyor. Köyde ne var ne yok sırtlarına almışlar, oğlunun evine gelmişler. Oğlanın hanımı bunları eve almamış. Oğlan da karısının kolundan tutmuş babasının evine teslim etmiş. Karısı ne kadar yalvardıysa da oğlan kabul etmemiş.

 

Yine Osmaniye’de yaşanmış bir olay, ailenin iki oğlu bir kızı var. Oğlanın biri memur oluyor ataması çıkıyor. Gittiği yerde bir müddet çalıştıktan sonra bir telefon gelir:

 

“Anne”

 

“Efendim oğlum?”

 

“Ben evlendim” der oğlu. Aile şokta ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bir müddet sonra aile oğlanın yanına gitmeye karar veriyorlar. Biniyorlar otobüse. Oğlu bunları otogarda karşılıyor. Oğlan kem küm ediyor. Babası “oğlum ne kem küm ediyorsun ağzındaki baklayı çıkar” diyor. Oğlan ne diyor biliyor musunuz?

 

“Siz otelde kalacaksınız.”

 

Benim anama babama saygısı sevgisi olmayan benim sevgilim olamaz dostlar. Bu da benim düşüncem...

 

     Ökkeş Özkan-Osmaniye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş28 Mart 2024 05:30

Bu dünyada kadin ve evlat fitnesinden peygamberler dahi nasibini aldı, imtihan olundular, Allah c.c tan herseyin hayırlısını isteyiniz.